Як зробити ЗМІ самоокупним, – рекомендації власників (відеотрансляція)

13:16 19 червня 2017 р.

19 червня, з 14.00 до 15.00 відбудеться відеоінтерв’ю наживо зі співзасновником і головним редактором інтернет-видання молодіжних новин «Ровесник» Володимиром Андріїшиним та власником журналу «Бізнес-Компаньйон» та інтернет-видання «Бізнес Компаньйон Тернопіль» Олегом Жаком.


Відео: Львівський прес-клуб

Тема розмови - “Як зробити ЗМІ самоокупними. Модель управління медіагрупою”. Запрошуємо Вас ставити запитання до учасників інтерв’ю. Ця розмова буде другою з циклу інтерактивних відеоінтерв’ю з власниками і співвласниками ЗМІ зі Львівcької, Івано-Франківської, Тернопільської областей.

Довідка про Володимира Андріїшина

58-річний Володимир Андріїшин працював у всіх інформаційних галузях: газетах, радіо, телебаченні, видавництві та інтернет-журналістиці. Пройшов шлях від найманого керівника-головного редактора до приватного підприємця. Цьогоріч екс-головний редактор першого в Україні еротичного видання “Пан плюс пані” вирішив відродити не менш популярний на Тернопіллі бренд “Ровесник” – обласної молодіжної газети, яку Володимир Андріїшин колись також очолював. Загалом він був головним редактором восьми газет на Тернопіллі.

Володимир Андріїшин народився 20 лютого 1959 року у смт. Микулинці Тернопільської області.
Освіта:
закінчив факультет журналістики Львівського державного університету ім. І.Франка, спеціальність – журналістика (1981 р.);
кінофакультет Київського державного інституту театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого (заочно), спеціальність – режисер телебачення (1995 р.).
У 2007 р. (квітень-червень) був слухачем україно-американського семінару „Підвищення конкурентної спроможності засобів масової інформації в умовах демократичних перетворень” (мм. Нью-Йорк, Лос-Анжелес, США)

Професійна діяльність:
1981 - 1984 рр. – молодий спеціаліст, кореспондент, заступник редактора об’єднаної редакції радіо і газети „Комбайнобудівник” ВО ТКЗ;
1987-1989 рр. – головний редактор тернопільської обласної молодіжної газети „Ровесник”;
1989-1993 рр. – головний редактор виробничо-творчого об’єднання інформації „Варіант”, з 1991 р. – у зв’язку з перереєстрацією – директор СМП „Студія ТТ” (системи кабельного телебачення);
1993 - 1996 рр. – головний редактор газет „Пан + пані” та міжнародної „Pani and pan”;
1996 - 1997 рр. – директор і головний редактор СП „Газета „Західна Україна”;
1997 - 2006 рр. – головний редактор радіостанції „РадіоТОН”, одночасно – головний редактор „Тернопільської газети” (2001 р.), головний редактор газети „Досьє – 02” (2000 – 2001 рр.), керівник кореспондентського пункту газети „Високий замок” у Тернопільській області (1999 – 2002 рр.);
З жовтня 2008 р. до травня 2010 р. – головний редактор газети «Тернопіль вечірній».
2011 р. -2012 р. – головний редактор газети «Місто»;
2017 р. – співзасновник і головний редактор інтернет-видання молодіжних новин «Ровесник».
З 2000 р. – підприємець, головний вид діяльності – видавництво і поліграфія, організація реклами.

Довідка про Олега Жака

46-річний Олег Жак – математик за освітою і першим фахом, який за багато років практичної роботи поступово перекваліфікувався у редактора і журналіста. Але хіба що математична логіка підказала йому, що навіть сьогодні, у кризовий період в економіці, можна зробити дохідним регіональне ділове видання. Якщо для цього об’єднати зусилля з творчим бізнес-компаньйоном. Так з’явився тандем Жак-Андріїшин.

Народився 2 січня 1971 року у м.Бережани Тернопільської області.
Освіта:
закінчив фізико-математичний факультет Тернопільського державного педагогічного інституту ім. Я.Галана, спеціальність – вчитель математики, фізики і обчислювальної техніки (1994 р), Вищу школу біржової торгівлі та інвестицій, організовану брокером Grand Capital у Санкт-Петербурзі, Росія (2010 р).

Професійна діяльність:
1994 - 1995 рр. – вчитель інформатики ЗОШ №18 м.Тернопіль;
1996 - 2000 рр. – дизайнер і дописувач газети «Тернопільська газета”;
2000 - 2002 рр. – головний редактор тижневика «У кожен дім»;
2004 - 2006 рр. – прес-секретар Бережанської міської ради, головний редактор комунального видання «Вісник Бережанщини»;
2010 - 2014 рр. – редактор журналу «Бізнес Компаньйон»;
У 2010 – 2012 рр. – викладач курсів з використання на практиці фундаментального і технічного аналізів. Швидке орієнтування та аналіз новиневого фону. Публікації на тематичних інтернет ресурсах, блогах, форумах.
З 2014 р. – автор і засновник онлайн ресурсу «Бізнес Компаньйон»;
З 2016 р. – співзасновник онлайн ресурсу молодіжних новин «Ровесник»;
З 2017 р. – власник і редактор журналу «Бізнес Компаньйон Тернопіль».

Медіа-група Володимира Андріїшина та Олега Жака створена на базі журналу "Бізнес-Компаньйон", інтернет-видання "Бізнес Компаньйон Тернопіль", інтернет-видання молодіжних новин "Ровесник", рекламної Агенції районних газет (13 видань). Група здійснює технічну і фінансову взаємопідтримку, обмін тематичною інформацією, іміджовe забезпечення, має спільну рекламну агенцію. Засновники – Володимир Андріїшин, Олег Жак.

Інтернет-видання "Ровесник" rovesnyk.te.ua створено у січні 2017 р. як електронна версія обласної молодіжної газети "Ровесник", що припинила свій паперовий випуск у 1990-х рр. Розвинуте на матеріальному, технічному і фінансовому ресурсах інтернет-видання "Бізнес Компаньйон Тернопіль". Розраховане на молодіжну аудиторію, передусім – студентство і старшокласники. Для надання інтернет-виданню офіційного статусу подано документи на перереєстрацію друкованого ЗМІ "Ровесник".

Власність. Журнал "Бізнес-Компаньйон", інтернет-видання "Бізнес Компаньйон Тернопіль" - 100% належить Олегу Жаку. Інтернет-видання "Ровесник": Володимир Андріїшин і Олег Жак - по 50%.
Рекламна агенція районних газет, журналу та інтернет-видань – фінансова і господарсько-організаційна основа медіагрупи – приватний підприємець Володимир Андріїшин.

Довідка про проект

Ця бесіда стане другою з циклу інтерактивних відеоінтерв’ю з власниками і співвласниками ЗМІ зі Львівcької, Івано-Франківської, Тернопільської областей. Кожне з восьми інтерв’ю триватиме одну годину на семи інтернет-ресурсах: канал в YouTube Press Club Lviv - https://www.youtube.com/user/pressclublviv ; портал «Щоденний Львів» - http://dailylviv.com/; сайт Львівського прес-клубу - http://pressclub.lviv.ua/index.php?id=10 ; сторінки у Facebook - https://www.facebook.com/pressclublviv/ і https://www.facebook.com/dailylviv/; у Twitter - https://twitter.com/daily_lviv іhttps://twitter.com/pressclublviv. Під час інтерв’ю відбуватиметься інтерактивний зв'язок (запитання-відповіді) з користувачами соціальних мереж. Інтерв’ю (відео- і текстовий варіанти) та фоторепортажі будуть розіслані у ЗМІ.

Проект має на меті зробити ЗМІ Львівcької, Івано-Франківської, Тернопільської областей більш прозорими і посилить медіаграмотність громадян. Він відбувається за підтримки медійного проекту “У-Медіа”, який виконує міжнародна організація “Інтерньюс”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів