Вселенський патріарх запевнив, що надасть автокефалію Українській церкві

14:30 14 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців у річницю Голодомору й розповів про те, чому він прийняли рішення надати автокефалію Українській православній церкві.

Заяву патріарха Варфоломія опублікував сайт УПЦ у США. За словами Вселенського патріарха, Константинопольська церква щороку в молитві згадує жертв Голодомору.

Вселенський патріарх зазначив: «Молячись за упокій душ померлих та за загоєння цієї болючої рани у свідомості вашої благословенної нації, ми нагадуємо всім людям доброї волі, що Церква не толерує несправедливість чи будь-яку силу, направлену підривати суспільну згуртованість. Неприпустимим є те, що Вселенський Престол залишався б байдужим, коли православні люди, такі, як український народ, страждають та шукають вирішення церковних проблем, які мучать їх протягом століть. Ми втручаємося тому, що це є наш обов'язок».

Патріарх Варфоломій додав: «Тому так само, як і ми надали автокефалію всім помісним церквам, Священний Синод вирішив надати автокефалію багатостраждальній Православній церкві в Україні, щоб вона також приєдналася до повноти Православ'я в єдності та внутрішньому мирі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів