Волонтери розгорнули фотовиставку в центрі Львова

17:30 24 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 24 травня, на площі Ринок відкрили фотовиставку «R.I.P.», яка є частиною масштабного всеукраїнського волонтерського проекту «Якби не війна…».

Про це повідомили сьогодні, 24 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «25 портретів, 25 історій, 25 життів, по одному Герою з кожної області України. Їхні життя так по-різному розпочались, і так, майже однаково, закінчились. Всього 25 із тисяч нікому невідомих імен. Із тисяч нікому невідомих життів».

Автори проекту «Якби не війна…» зазначили: «Тисячі загиблих військових за роки війни – це геть не статистика. Це міста та села. Це батьки, брати, сестри, дружини, діти. Це одне спільне на всіх горе! Це тисячі сердець, розбитих кількома словами: «Тримайтесь… Його вже немає…». Це – ціна! Кожен з тих, хто живе лише тепер в слові «пам'ять».

Автори проекту «Якби не війна…» розповіли також: Не забуваймо ні на мить. Це – ціна нашого спокою, поки з війни «200-ми» привозять 20-річних хлопців – потрібно пам'ятати і полеглих на бойовому посту, і тих, хто повернувся, пройшовши нелегкі дороги війни, і тих, хто стоїть зараз живим щитом між ворогом і нами. Поки живуть поранені війною люди, їх пам'ять – це міст між війною і миром. Нашим обов’язком, як і обов’язком наступних поколінь, є зберігати цю пам'ять, переймати їх досвід, і нести відповідальність за існування України на Землі… Герої не вмирають!».

«Волонтерський проект «Якби не війна» є результатом командної роботи дівчат-волонтерів київського військового шпиталю: Юлії Волкової, Олени Соколовської, Олени Бєлячкової, Тетяни Грубенюк, Євгенії Барилко, Вікторії Павленко. Фотовиставка «R.I.P.», складається з восьми тематичних блоків, в кожному з яких від дванадцяти до двадцяти п’яти світлин. Окрім цього, усі світлини об’єднано у фотокнигу, кошти від реалізації якої волонтери спрямовують на допомогу родинам загиблих, на ліки для поранених у шпиталі, а також на потреби військових на передовій», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів