Військовим у навчальному центрі на Львівщині передали тонни пасхальних страв

23:20 4 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

На заклик священиків «Центру Військового Капеланства» відгукнулися парохії Краковецького, Немирівського та Яворівського деканатів УГКЦ. Збірку Великодніх продуктів привезли також у навчальний центр отці УПЦ КП.

«Мешканці Яворівщини передали військовослужбовцям 184-го Навчального центру близько двох тонн пасхальних страв», – повідомили сьогодні, 4 травня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного , де також розповіли подробиці:

«Із молитви та освячення пасок розпочалося святкування Великодня у 184-му навчальному центрі в Старичах. Щоб привітати військовослужбовців із святом священики Центру Військового Капеланства Української греко-католицької церкви та отці Української православної церкви Київського патріархату відвідали усі вісім містечок Навчального центру, де відслужили Літургії та звернулися до бійців із привітанням та духовним словом.

Після завершення молитви, яка відбувалася на відкритому повітрі, священики у їдальнях кожного містечка освятили Великодні страви – їх передали військовим мешканці Яворівщини. Парохії Краковецького, Немирівського та Яворівського деканатів УГКЦ відгукнулися на заклик священиків «Центру Військового Капеланства» та зібрали збірку продуктів для захисників.

У передвеликодню ніч у 184-й навчальний центр було доставлено близько двох тонн пасок, яєць, сиру, ковбас. Збірку Великодніх продуктів у Навчальний центр привезли також отці УПЦ КП. Ці всі Великодні страви були подані військовослужбовцям на сніданок. Заступник начальника 184-го навчального центру по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов зазначив:

«У 184-му Навчальному центрі налагоджена тісна співпраця із священиками різних конфесій. Враховуючи те, що курсанти навчального центру – мешканці усіх регіонів України, ми створили умови, аби і католики, і православні могли задовольнити свої духовні потреби. Завдяки тісній та системній співпраці із Львівським Центром Військового Капеланства, завдяки їхньому старанню, ми вже не перший рік отримуємо подарунок для нашого особового складу – святкові страви для Великоднього сніданку.

Я щиро вдячний мешканцям Яворівського району, які рік у рік щедро обдаровують наш навчальний центр пасками, великодніми яйцями та іншими смачними стравами. Тож завдяки цій підтримці усі військовослужбовці 184-го навчального центру Великодень святкують в атмосфері народних звичаїв та традицій».

Про це повідомили сьогодні, 4 травня, на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фототепортаж із його навчального центру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів