В інтернеті запрацював сайт «Львів – місто літератури»

14:14 20 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: lvivcityofliterature.org.ua

Як повідомили в Громадській організації «Форум видавців», «сайт «Львів – місто літератури» покликаний стати платформою для обміну інформації про книговидавничі новини та збору літературних ініціатив».

«Запрошуємо на сайт «Львів – місто літератури», – повідомляється на інтернет-ресурсі Громадської організації «Форум видавців», де також зазначено: 

«Сайт «Львів – місто літератури» покликаний стати платформою для обміну інформації про книговидавничі новини та збору літературних ініціатив. Він також є важливим елементом до отримання нашим містом офіційного статусу «Львів – місто літератури ЮНЕСКО» і входження Львова до мережі Creative cities.

Спеціально для сайту була розроблена інтерактивна мапа львівських бібліотек. На сайті викладено унікальне дослідження письменника та літературознавця Івана Лучука, у якому він розповідає про історію розвитку львівського письменництва і книговидання. У розділі «Історія і постаті» міститься інфомація про осіб і творчі групи, котрі долучилися до становлення літературних надбань Львова.

Зауважимо, що сайт «Львів – місто літератури» двомовний. Меню і публікації англійською дозволять туристам орієнтуватися у літературних маршрутах, що викладені на веб-сторінці. Зокрема, на сайті можна буде прослідкувати за літературними подіями Львова, ознайомитися із місцевими видавництвами, книгарнями та культурними виданнями.

Сайт постійно наповнюватиметься пізнавальними статтями та актуальними новинами про літературну сферу Львова.

Маєте нові ідеї, матеріали чи анонси подій – пишіть на lcol@bookforum.com.ua

Бажаємо цікавої мандрівки сайтом! http://lvivcityofliterature.org.ua/

Проект створений завдяки підтримці програми «і3: Ідея, імпульс, інновація» благодійного фонду «Розвиток України».

Нагадуємо, щоб отримати можливість взяти участь у конкурсі «Місто літератури», заявку міста-претендента повинні підтримати міста, які вже отримали титул «Місто літератури ЮНЕСКО». Подання Львова схвалили Дублін, Единбург, Норвіч, Мельбурн та Краків.

Підтримала місто також низка українських організацій: Національна спілка письменників України, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація, ГО «Культурний формат», Українська асоціація культурологів та Державне науково-виробниче підприємство «Картографія».

До робочої групи, яка працювала над підготовкою Львова до конкурсу, увійшло 16 осіб, зокрема: директор Інституту міста О. Кобзарев, доцент кафедри культурології Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова О. Муха, президент ГО «Форум видавців» О. Коваль, начальник управління культури ЛМР І. Магдиш та інші».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів