Україну взяли в культурну Європу за один євро

17:11 3 лютого 2016 р.

Фото до новини

Незважаючи на той факт, що ЄС не визнає незаконної анексії Криму і міста Севастополя, особи публічного права, засновані у Автономній Республіці Крим та у місті Севастополь, не мають права брати участь у програмі Європейської Комісії.

Верховна Рада України сьогодні ухвалила Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Європейською Комісією про участь України у програмі «Креативна Європа»: програма Європейського Союзу для сектору культури та креативності, та про співробітництво між Україною та Європейським Союзом у підпрограмі «Медіа» програми «Креативна Європа».

Угодою, вчиненою 19 листопада 2015 року в м. Києві, передбачена участь України в підпрограмах «Культура», «Медіа» (частково) та міжсекторальній взаємодії (частково) Програми.

Прийняття законопроекту створить передумови для участі України в одній з найбільших програм Європейського Союзу культурно-гуманітарного спрямування, яка представляє додаткові стимули і можливості, в тому числі фінансові, для розвитку національного сектору культури і креативних індустрій, заохочує тісне співробітництво між культурними інституціями різних країн Європи, тим самим створюючи підґрунтя для повноцінної інтеграції України у європейський культурний простір.

Відповідний законопроект зареєстровано за №0077.

Незважаючи на той факт, що ЄС не визнає незаконної анексії Криму та міста Севастополя, особи публічного права, засновані у Автономній Республіці Крим та у місті Севастополь, не мають права брати участь у цій програмі.

Щорічний фінансовий внесок за перший рік, що сплачує Україна до загального бюджету Європейського Союзу для участі у підпрограмі «Культура», складає 1 євро. Фінансовий внесок України на наступні роки переглядатиметься і може бути змінений Європейською Комісією на щорічній основі.

Про це повідомив офіційний портал Верховної Ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів