Українці є інтелектуально лінивою нацією, – Вакарчук (відео)

13:32 15 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Лідер гурту «Океан Ельзи» вважає: «Ліниві народи завжди створюють прекрасні умови для зародження авторитаризму і корупції. Цього треба позбавлятися»


Відео: Ольга Богачевська

Львів’янин Святослав Вакарчук заявив також 14 січня після того, як був нагороджений премією імені Василя Стуса (до слова, її отримала також його землячка Руслана Лмжичко):

«За свої свободи, права, комфорт, як душевний, так і матеріальний, потрібно боротися. Не думаю, що є успішні суспільства, в яких люди опустили руки і нічого не роблять.  Завжди люди виховувалися на героїчних вчинках. У радянські часи говорили про солдатів, які кидались на амбразури. Поза радянським світом, існувала релігійна пошана мучеників і святих. Інколи думаю, такі правильні речі говорять нам у дитинстві, чому так мало серед нас героїв виростає. Серед українців дуже мало таких, які би змогли поступити так, як Василь Стус і Євген Сверстюк.

Українська нація хоча є дуже працьовитою руками, але є лінивими інтелектуально. Ліниві народи завжди створюють прекрасні умови для зародження авторитаризму і корупції. У лінивої інтелектуально людини є такий принцип: нічого я, маленька людина, не можу зробити. З таким принципом ми живемо сотні років. Цього треба позбавлятися».

Про це повідомляє сьогодні, 15 січня, «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів