Українську автокефальну православну церкву очолив митрополит Львівський Макарій

17:30 28 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Надзвичайний Архиєрейський Собор Української автокефальної православної церкви обрав місцеблюстелем предстоятельської кафедри УАПЦ митрополита Львівського і керуючого Рівненською, Волинською та Таврійською єпархіями Макарія (Малетича).

Надзвичайний Архиєрейський Собор Української автокефальної православної церкви обрав 27 лютого, місцеблюстеля предстоятельської кафедри УАПЦ. Ним став митрополит Львівський, керуючий Рівненською, Волинською та Таврійською єпархіями Макарій (Малетич).

Про це інформують на сайті інтернет-порталу «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України». В його повідомленні також конкретизують:

«Засідання Надзвичайного Архиєрейського Собору відбулося у Тернополі. Макарій (Малетич) народився 1 жовтня 1944 року в селі Красне Турківського району Львівської області. 10 серпня 1975 року рукопокладений у пресвітера РПЦ.

У 1982 році заочно закінчив Московську духовну семінарію. Служив священиком у Донецькій, Луганській, Ростовській, Львівській областях.

У 1993 році покинув РПЦ. У 1996 році рукопокладений владиками Димитрієм (Яремою), Ігорем (Ісіченком), Мефодієм (Кудряковим) на єпископа Львівського УАПЦ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів