Учні львівських шкіл декламуватимуть твори Тараса Шевченка

10:45 9 березня 2017 р.

«Місяць Шевченка» розпочнеться в четвер, 9 березня, о 14:00 загальноміським заходом «Вільний мікрофон. Сучасний Шевченко».

Про це повідомили сьогодні, 9 березня, у Львівській міськраді, де також поінформували: «До участі запрошуються усі охочі учні, котрі матимуть змогу у довільній формі запрезентувати твори Тараса Шевченка. Кожен охочий зможе виступити із власним віршем в пам’ять про великого Кобзаря, або з декламацією вірша чи з піснею на його твір. Захід відбуватиметься у Першій Львівській Медіатеці на вулиці Мулярській, 2а».

«Крім цього, вперше пройде всеукраїнський мистецький флеш-моб «Уклін Тобі, Тарасе!», який полягає у передачі естафети з виконання одного, двох творів великого Кобзаря від закладу до закладу широким верствам населення України. Учасники флеш-мобу мають зняти на відео своє виконання творів та передати естафету іншим містам», – розповіли також у ЛМР.

«Започатковує флеш-моб Центр дитячої та юнацької творчості Залізничного району Львова. Крім львівських закладів освіти участь у флеш-мобі братимуть участь учні з Луцька та з Попасної. Відео буде доступне для перегляду у соціальних мережах», – поінформували також у ЛМР.

«Також у рамках програми відбуватимуться загальноміські концерти, а саме: концерт «Уклін Шевченку» в Музеї народної архітектури та побуту Шевченківський гай за участю мистецьких колективів Центру дитячої творчості «Веселка», літературно-музична композиція за творами Тараса Шевченка у виконанні вихованців школи кобзарського мистецтва «Шевченко – для усіх століть». За традицією, усі школи Львова проведуть загальношкільні заходи з нагоди відзначення Шевченківських днів. Заключною подією буде міський конкурс авторської поезії «Рядки, що надихають…», який відбудеться 29 березня у Народному музеї Тараса Шевченка на вулиці Коперника, 17», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів