У Зимній Воді пройшов фестиваль «Гомін Лемківщини»

13:00 29 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У Пустомитівському районі презентували народну творчість і лемківського рукоділля, провели мистецькі та спортивні заходи й запалили традиційну ватру.

«Упродовж 27-28 серпня у селі Зимна Вода в Пустомитівському районі відбувся Львівський обласний фестиваль» Гомін Лемківщини», – повідомили сьогодні, 29 серпня, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«За словами організаторів, основна ставка фестивалю робилася на звучанні лемківської пісні та представленні лемківських танців. Зокрема, в концертній програмі фестивалю взяли участь колективи і виконавці зі Львівської, Івано-Франківської й Тернопільської областей та Києва.

Для гостей свята виступала співачка Софія Федина, гурт «Львівські музики», квартет «Tenors Bel'canto», чоловічий камерний хор «Галицька фермата», фольк-гурт «Жива», музичний гурт «Бак-Бенд», народні ансамблі танцювальні колективи та інші. Окрім того, в рамках фестивалю відбувались презентації української народної творчості, лемківського рукоділля, мистецькі то спортивні заходи та запалення традиційної лемківської ватри. На території фестивалю також діяло наметове містечко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів