У центрі Львова реставрують сходи

16:54 24 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: urban-project.lviv.ua

Балясини і частини, які автентичні і в кращому стані, реставратори відновлять, решту елементів виготовлятимуть із нового дуба.

Як повідомили сьогодні, 24 жовтня, в прес-службі міськради, вчора в будинку на проспекті Свободи, 33, де тривають реставраційні роботи з відновлення сходової клітки, демонтували нижній сходовий марш. У Німецькому товаристві міжнародного співробітництва «GIZ» пояснили: «Зазвичай саме нижня ділянка сходів найшвидше піддається руйнуванню – на неї йде велике навантаження під час експлуатації, а через підвальне приміщення сходам шкодить волога. За понад сотню років на цій сходовій деревина дуже прогнила, в багатьох місцях сходинки зламались, і сходи почали завалюватись всередину». 

При демонтажі всі частинки сходів нумерували, аби потім правильно зібрати докупи. Ті балясини і частини, які автентичні і в кращому стані, реставратори відновлять, решту елементів виготовлятимуть із нового дуба. Всі реставраційні роботи проходять в столярній майстерні ПАТ «Львів-Реставрація».

На період реставрації сходів для мешканців будинку у внутрішньому дворі було змонтовано тимчасові сходи.

 Реставрація сходової клітки проводиться в рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Львівської міської ради та «Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit GmbH» («GIZ»). За минулі роки спільно з містом було фахово відреставровано три сходові – на площі Ринок, 5, на вулиці Театральній, 12 та на вулиці Левицького, 10.

Вибір цих об’єктів зумовлений тим, що мешканці проявили неабиякий інтерес до відновлення свого під’їзду, супроводжували всі реставраційні роботи та долучались фінансово. Більше про реставрацію сходової на проспекті Свободи, 33можна дізнатися за посиланням. тут: http://urban-project.lviv.ua/ua/news/~zavdyaky-fakhovij-restavracii-u-lvovi-vryatuyut-sche-odnu-istorychnu-skhodovu

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів