У центрі Львова реставрують балкони

12:30 27 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили, що в будинку №15 на вулиці Дорошенка рятують цінні сецесійні балкони.

У прес-службі Львівської міськради нагадали сьогодні, 27 жовтня, що сецесійну будівлю №15 на вулиці Дорошенка уже понад сторіччя прикрашають сім ажурних балконів. Причому на кожному поверсі вони різні – на другому балюстрада виконана з романцементу типового розчину для того часу (основа та специфіка такого розчину – спеціально випалений вапняк) із металевим декором, а на третьому й четвертому – огородження металеві. При цьому балконні плити мають там декоративні кронштейни.

Та хоч металеві огородження були ще в досить доброму стані, балконні плити за 100 років зазнали великих руйнувань. У найгіршому стані були балкони четвертого поверху – кутовий балкон через зруйнований дах постійно заливало водою, плити інших балконів також руйнувались від опадів і поросли мохом.

Відтак, реставраційні роботи, які розпочалися в серпні 2016 року, передбачають 

розчищення і доповнення втрачених частин та зміцнення плит, а також інших елементів балконів; розчищення та захист металевих несучих елементів плит; виготовлення балюстради із романцементу; встановлення гідроізоляції; встановлення морозостійкої плитки; реставрація металевого огородження. Всі балкони реставрують в рамках програми співфінансування реставрації балконів, яка втілюється проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» («GIZ» та ЛМР). Виконавцем робіт є ПП «ОБЕРІГ ГРУП», архітектор проекту – Ярко Столярчук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів