У Шевченківському гаю у Львові – ніде яблуку впасти (відео)

20:16 21 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lviv.travel

При цьому очевидці не зауважили там сьогодні нетверезих.


Відео: Західна інформаційна корпорація

Уже доброю львівською традицією стало святкувати Великдень у Шевченківському гаю. Сьогодні у музеї архітектури та побуту ніде яблуку впасти – стільки зібралося на урочистість львів’ян та гостей міста.

Дитячу галявину заполонив дзвінкий спів гурту автентичної музики «Коралі», який запрошував  гостей до Кривого танцю стежинами Шевченківського гаю. На святкуванні можна побачити справжню живу виставку вишиванок.

Майже кожен присутній вбраний у народний одяг колоритний різноманітнім куточкам України. Прикметно, і те, що з кожним роком кількість великодніх відвідувачів зростає.

Припала містянам до душі гра «Коди». У ній брали учать молоді юнаки і юнки. Хлопці – це так звані букви. Дівчата,  відповідно, цифри. У колі залишається лише один представник, який називає комбінацію із літер і цифр. Пара яка зійшлася – має поцілуватися. Цікавинка в тому, що панянкам потрібно не датися до поцілунку.

В іншому куточку Шевченківського гаю можна побачити, як місцеву святиню прикрасили картонними писанками та крашанками. Усі відвідувачі радо ділилися своїми Великодніми традиціями, адже зібралися тут українці із різних куточків Батьківщини. 

Ростислав розповідає: «У нас, на Чернігівщині, немає такої чудової традиції як Поливаний понеділок».

Хлопець додає, що на святкування уже вдруге, і зазначає: «Минулого року багато було нетверезих людей. Цьогоріч такої тенденції не спостерігаю» 

Про це повідомляє сьогодні, 21 квітня, Західна інформаційна корпорація.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів