У Львові замість горілчаного магазину буде бібліотека

15:29 19 листопада 2019 р.

Фото до новини

Дитячу бібліотеку «Під Високим Замком» на вулиці Хмельницького, 175 в історичній будівлі до кінця року планують відремонтувати, а її простір – повністю оновити.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Як зазначив під час огляду ремонтних робіт у приміщенні бібліотеки міський голова Львова, стратегічне завдання міста — створити якомога більше культурних просторів, адже наступний рік у Львові оголосили роком культури.

«Одне питання, коли ми облаштовуємо бібліотеку у новому приміщенні, а інше, коли бібліотека у старій будівлі, де живуть мешканці. Ця будівля має важливе історичне значення для міста Львова. Я не тільки подивився, як триває процес по апгрейду цієї бібліотеки, яка буде мати нове життя і нові функції, а мені також важливо було побачити, як робиться сам фасад. Я дав кілька доручень, що ще треба зробити. Це все має бути у гармонії. Підрядник обіцяє до кінця року завершити весь об'єм робіт і з наступного року ми тут відкриваємо нову і сучасну медіатеку. Мешканці, які тут живуть, будуть тут частими гостями і не захочуть виходити. Така практика є, що ці нові простори, які ми створюємо такі комфортні, що люди з хати тікають у бібліотеку. Це така наша мета — щоб діти і батьки якомога більше часу тратили на те, щоб бути мудрішими і робити себе кращими.

Є чітка мета — ми маємо 40 бібліотек у Львові і вони всі мають бути приведені до пуття. Ця є 13-та. Ще 4 плануємо найближчим часом відкрити вже повністю з новими функціями. Сенсотека незабаром буде відкрита. На Сихові лабораторії для дітей. Тут бібліотека не велика, 150 м кв, має велику цінність, бо колись тут був горілчаний магазин, а зараз — бібліотека", — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Проект оновлення бібліотеки «Під Високим Замком» розроблений архітекторкою Ольгою Криворучко з врахуванням усіх побажань бібліотекарів та відвідувачів бібліотеки. Під час розробки проектно-кошторисної документації відбувалися зустрічі з громадою у форматі воршопів та обговорень, на основі яких у проект вносилися зміни. Відповідно до проекту бібліотека отримає новий сучасний вигляд, багато світла і зелені, спеціальний подіум для театралізованих дійств та для відпочинку, багато зручних ніш для читання, вмонтованих в книжкові стелажі, спеціальну зелену гірку — для найменших відвідувачів. Простір оновленої бібліотеки буде максимально інклюзивним, буде мати ефективне зонування, ігровий куточок, зручні меблі.

Реставраційно-ремонтні роботи бібліотеки-філії № 27 ЦБС для дітей на вул. Б. Хмельницького, 175 тривають із серпня. Ці роботи планують завершити до кінця 2019 року. З підрядником (ФОП «Еталон-Ком») підписано договір на 4,17 млн грн. Додамо, нещодавно на висіданні виконкому розглядалось питання про виділення додаткових 3 млн грн, адже передбачених у бюджеті коштів на завершення реалізації проекту не достатньо.

Зараз із бібліотеки винесли літературу і на час ремонту вона зберігається в приміщеннях Фабрики Повидла. Обслуговування читачів тимчасового припинено. Ведуться роботи з облаштування нової електромережі, утеплення підлоги, заміни вікон, гідроізоляції та реставрації фасаду.

Загалом у міста вже є 12 сучасних медіатеки.

Нагадаємо, у Львові діє Стратегія розвитку культури 2025, в рамках якої модернізують міські бібліотеки у різних районах Львова. Загалом у Львові є 40 міських бібліотек: 23 — для дорослих, 17 — для дітей.

Нагадаємо, у червні 2019 року у Львові запрацювала перша в Україні «Wiki»-бібліотека.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів