У Львові відзначать свято вулиці Ярослава Пстрака (відео)

11:15 23 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Пстракуйся – на Клепарові тусуйся!» в інтернет-мережі «Facebook»

Львів’ян і гостей міста запрошують дізнатися у суботу про невідомі сторінки з історії мікрорайону Клепарів.

«Цієї суботи, у рамках соціально-культурної програми Свята вулиці Ярослава Пстрака, львів’ян та гостей міста запрошують дізнатись про невідомі сторінки з історії мікрорайону Клепарів», – повідомили в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Початок дійства – 23 липня о 15:00 у саду СЗШ №44 на вулиці Ярослава Пстрака (№1).

«#аПСТРАКуйся – на Клепарові тусуйся!» – це проект-переможець цьогорічного конкурсу «Зробимо Львів кращим!» від управління культури Львівської міської ради. Метою проекту є презентація альтернативного погляду на ретроспективу мікрорайону.  

Через призму розкриття життєвої долі галицького художника Ярослава Пстрака, а також цікавих осередків та архітектурних пам’яток Клепарова, організатори дійства заохочують бути уважнішими до історії свого міста та його вулиць. У програмі Свята вулиці Ярослава Пстрака: відкриття вуличної виставки репродукцій творів Ярослава Пстрака;

тематичні екскурсії по Клепарову; літературно-музичне дійство за участю гуртів «Rokoko», «Bubblehead» та «RockyRoad»; кінопоказ документальної стрічки «Забуті народи Європи. Гуцули».

Також організатори запрошують долучитись до програми екскурсійної подорожі до Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття у місті Коломиї (за зниженою вартістю), яка відбудеться 31 липня. Реєстрація на всі екскурсії доступна у мережі Facebook на сторінці проекту https://www.facebook.com/aPstrakuysya/?pnref=story або за номером телефону – (068) 4646 642.

22 липня о 16:00 з ініціативи організаторів Свята вулиці Ярослава Пстрака на Клепарові відбудеться толока. Загальний збір – у саду СЗШ №44 на вулиці Ярослава Пстрака (№1). Місцева громада та всі охочі, прибравши сад і посадивши дерева й кущі жасмину, так розпочнуть соціально-культурну ініціативу «Хто такий Пстрак і з чим його подавати?».

Керівник проекту – Ірина Білан, (068) 46 466 42. Куратор проекту – Ярослава Яковлєва, (093) 147 99 64. Організатори: громадська організація «Інститут українських студій», громадська організація «Львівська академія прав людини імені Святого Івана Боско», середня загальноосвітня школа №44 імені Тараса Шевченка, громада мікрорайону Клепарів. Партнери: Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата  Кобринського у Коломиї, управління культури Львівської міської ради, Благодійний Фонд «Перша Львівська Фундація», проект Інституту міста «Громади в дії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів