У Львові відкриють о 16.00 виставку шести провідних українських скульпторів

11:34 4 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: cultua.media

Унікальна експозиція в Національному музеї імені Андрея Шептицького триватиме до 8 березня.

«У Національному музеї Андрея Шептицького на проспекті Свободи, 20 у Львові відкриють о 16.00 виставку шести значних українських сучасних майстрів «Скульптура», яка триватиме до 8 березня», – повідомили сьогодні, 4 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Натомість голова Міжнародного фонду культурного співробітництва й доцент Міжнароднго університету розвитку людини «Україна» Влада Литовченко розповіла:

«Виставка шести провідних українських скульпторів старшого й середнього покоління стартує 4 лютого в Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького. У рамках проекту глядачам покажуть роботи Петра Антипа (Горлівка/Київ), Олександра Дяченка (Київ), Олега Капустяка й Василя Ярича (Львів), Володимира Кочмаря та Валерія Пирогова (Харків).

Учасники виставки були одними з перших, хто наприкінці XX – початку ХХІ століття почав звертатися до національної української пластичної традиції. Цей процес був обумовлений зверненням вітчизняних художників до ідеопластичного мистецтва трипільської й степових культур, що свого часу виникли на українських теренах. 

Залишаючись у межах традиційного пластичного й образно-композиційного мислення, вони повернули українській скульптурі «людське» обличчя. Ідеї героїзації будівників комунізму та революційних діячів, що панувала в радянському мистецтві, вони протиставили власну концепцію взаємодії людини та світу. Виставка триватиме до 8 березня».

Влада Литовченко написала це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, у фундації «КультАура» поінформували: «Ідея проведення такої масштабної виставки належить Володимирові Кочмарю та Олегові Капустяку. Вони є постійними учасниками всеукраїнських скульптурних виставок у столиці. Але у Львові чи Харкові, наприклад, виставки, на яких показана скульптура з різних регіонів, не відбуваються. Можна сказати, що це безпрецедентна подія для Львова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів