У Львові відкрили виставку «Ретроспектива. Іван Труш»

19:32 13 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У четвер, 13 грудня, в історичному комплексі Національного музею імені Андрея Шептицького відкрили виставку «Ретроспектива. Іван Труш».

Виставку «Ретроспектива. Іван Труш».відкривають малярські роботи раннього періоду творчості (1890-1912 роки), який став часом становлення й формування індивідуальної живописної мови Івана Труша. У відкритті виставки, що відбулося в межах мистецького проекту «Відомий і невідомий Труш» взяли участь міністр соціальної політики України Андрій Рева і голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Галерея портретів (1893-1920 роки) представляє найближче оточення художника, розкриває його контакти із представниками тогочасного культурно-громадського середовища. До уваги відвідувачів вперше буде представлено обидва портрети Лесі Українки, що ілюструють малознані епізоди взаємин митця і поетеси, двох непересічних постатей в історії української культури.

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького започаткував проект «Відомий і невідомий Труш» із нагоди 150-річчя від дня народження відомого українського живописця, портретиста, мистецтвознавця Івана Труша. Про це повідомили в четвер, 13 грудня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів