У Львові відкрили виставку портретів воїнів АТО

11:15 25 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

У музеї історії релігії на площі Музейній розгорнуто експозицію Мирослава Стрипи «Побратими».

Як зазначають в анонсі до «Побратимів» наукові співробітники музею Руслана Бубряк та Олена Малюга, Мирослав Стрипа народився у селі Гошів у Долинському районі Івано-Франківської області. Ще підлітком захопився малюванням. Навчався у Болехівській художній школі, згодом – у Київській (імені Тараса Шевченка) і Дніпропетровському театрально-художньому коледжі. В його творчому доробку – пейзажі, портрети, натюрморти.

Особливим захопленням Стрипи стало настінне церковне малярство – розписував храм Положення риз Пресвятої Богородиці села Гузіїв Долинського району УПЦ КП, церкву святого Миколая міста Кіцмань Чернівецької області УПЦ КП. Брав участь у виставках. 

Події в Україні кардинально змінили життя художника – Стрипа отримав повістку. У 2015-2016 роках служив у Станиці-Луганській, боронив шахту «Бутовка-Донецька». У короткі хвилини перепочинку малював бойових побратимів, і ці олівцеві зарисовки, власне, і склали експозицію у Музеї історії релігії.

Окремі з портретів опрацьовані більше, інші виглядають як ескізи – виконані кількома лініями та незначним штрихуванням. Але всі роботи – безцінні, тим паче, що декого з товаришів по службі Мирослава вже нема в живих.

Про це повідомили сьогодні, 25 вересня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів