У Львові відкрили фотовиставку «Портрет солдата»

11:30 12 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Журналіст і фотограф із Маріуполя представила 40 світлин новітніх Героїв України.

У суботу, 11 лютого, в палаці Потоцьких у Львові відкрилася виставка фоторобіт Вікторії Ясінської «Портрет солдата». Ця виставка уже вдруге презентується у Львові (раніше вона виставлялася у Історичному музеї), проте другий її показ набув нового осмислення і сенсу, адже портрети новітніх Героїв України виставляються поміж постійно діючої картинної експозиції, а це твори художників ХVI-XVIII століття. 

В експозиції представлено 40 світлин, з яких на відвідувачів споглядають бійці АТО. Знизу в підписах подані цитати воїнів у яких відображені їхні думки, мотиви, переживання та військовий досвід. На жаль, декілька героїв уже немає серед живих.

Організатори виставки зазначили: «Портрет солдата» – це фотографії чоловіків, котрі добровольцями або за призовом брали участь у військових діях на сході країни. Протягом останнього року авторка записувала історії війни з вуст її учасників. Це спроба познайомити суспільство з людьми, які не залишилися байдужими до подій на сході і ризикували своїм життям, керуючись власними переконаннями».

Вікторія  Ясінська – журналіст та фотограф із Маріуполя. Працювати над проектом розпочала із липня 2014 року. Вперше виставка була представлена з ініціативи вотонтерів в Америці влітку 2015 року. Після цього було прийнято рішення, що її мають побачити і в Україні.

За весь цей час, експозицію вже побачили в багатьох містах не тільки України, а й за кордоном. Крім того, не оминає вона і маленькі українські міста та села, звідки походять герої, зображені на світлинах.

Про це повідомили сьогодні, 12 лютого, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів