У Львові відкрили фотовиставку «Час війни» (відео, оновлено)

18:20 27 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

До 17 грудня експозиція знаходитиметься у Львівському будинку офіцерів, а далі мандруватиме навчальними закладами області.

«27 листопада в Будинку офіцерів Збройних Сил України у Львові відкрилася фотовиставка «Час війни», присвячена подіям антитерористичної операції на сході України. Ініціаторами проведення цього заходу стала відома львівська волонтерська спільнота «Книжкова Сотня», – повідомили сьогодні, 27 листопада, в міністерстві оборони, де також поінформували:

«Координатор волонтерської організації Людмила Біда повідомила, що в основі виставки – понад 100 фоторобіт військових журналістів: офіцерів регіонального медіа-центру міністерства оборони України підполковників Тараса Греня та Володимира Скоростецького, зроблених ними у різні періоди неоголошеної війни Росії проти України. «Хитке і досить нетривале перемир’я на сході нашої держави, ще не означає, що в Україні настав мир. Те, що відбувається зараз, спонукає стверджувати зворотне. Війна триває», – говорить вона.

Зі слів волонтера, фото проект «Час війни» не має на меті показати відредаговану, ретушовану версію подій. Основні дійові особи – воїни АТО. Адже, на думку організаторів, люди мають знати правду про тих, хто їх захищає.

Світлини видрукувані за кошти волонтерів. Планується, що в перший етап своєї роботи, до 17 грудня, фотовиставка буде експонуватися у Львівському Будинку офіцерів за адресою: Театральна, 22. Таким чином її зможуть оглянути чимало львів’ян та гостей міста.

Згодом, окремі стенди та фотоматеріали демонструватимуться у навчальних закладах міста та області. Це сприятиме розширенню знань юних українців про реальні історії та події, пов’язані з АТО, формуватиме інтерес молоді до сучасної історії України. 

Директор Будинку офіцерів, полковник запасу Віталій Провозін, розповів: «Фотовиставка «Час війни» є органічним продовженням спільного проекту колективу регіонального медіа-центру Міноборони України, Будинку офіцерів, Львівської обласної ради під назвою «Мій тато захищає Батьківщину». Ми проводили виставку дитячих творчих робіт в рамках проекту і вона мала чималий успіх та багато відвідувачів.

Приємно, що до Дня Збройних Сил України, який ми відзначатимемо 6 грудня, наша установа знову прийматиме ексклюзивну та актуальну виставку фоторобіт». Екскурсоводами по виставці будуть волонтери «Книжкової сотні» та автори світлин, які детально можуть розкрити зміст та події кожної фотографії. Під час роботи фотопроекту «Час війни», буде проведено й низку зустрічей із провідними українськими письменниками та поетами сучасності – Анастасією Дмитрук, Євгеном Положієм. Зокрема, зголосився взяти участь відомий прозаїк Василь Шкляр. Одним з гостей, які відкривали виставку став командир легендарної окремої десантно-штурмової бригади ВДВ Збройних Сил України полковник Андрій Ковальчук.

Перед тим, як перетнути стрічку, один з кращих офіцерів українського війська наголосив: «Зараз треба сіяти зерня патріотизму. Адже зараз воюють діти, які народилися за часів початку незалежності України. Вони мали б знати що таке патріотизм, національна гордість. Зараз є люди, які створюють сучасну історію нашої країни, здійснюють подвиги на фронті і в тилу. Дякуємо тим людям, які зберігають пам’ять про ці звершення, нові сторінки історії нашої країни».

Також, у відкритті виставки взяли участь військовослужбовці Львівського гарнізону. Більшість з них – учасники АТО. Місцеву владу представляли заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин. Загалом, у перший день роботи виставки її відвідало понад 500 осіб».

Про це повідомили сьогодні, 27 листопада, в прес-службі міністерства оборони. Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову»:

«У п’ятницю, 27 листопада, в 58-му Будинку офіцерів Збройних Сил України у Львові відкрилась фотовиставка «Час війни». Присвячена вона подіям антитерористичної операції на Сході України. Фотопроект вміщає понад 100 світлин військових журналістів. Основні дійові особи – воїни АТО.

Ініціаторами проведення цього заходу стала відома львівська волонтерська спільнота «Книжкова Сотня». Загалом, у перший день роботи виставки її відвідало понад 500 осіб. Усі охочі зможуть оглянути світлини до 17 грудня».

Своєю чергою, тележурналісти розповіли в п'ятницю:

«У Львові відкрили виставку фотографій «Час війни». В основу якої лягло 100 світлин. Вони зроблені військовими журналістами у зоні АТО, в різні періоди неоголошеної війни проти України. До 17 грудня експозиція знаходитиметься у Львівському будинку офіцерів, а далі мандруватиме навчальними закладами області», – повідомили сьогодні, 27 листопада, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Більше – в її відеосюжеті

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів