У Львові відбудеться вечір пам’яті полеглого добровольця

11:00 11 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

У середу, 14 грудня, о 19:00, в рамках музичного циклу «Музичні вечори Людвіга ван Бетховена» у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір, присвячений світлій пам’яті колишнього вихованця «Дударика» Василя Сліпака.

Про це повідомили «Щоденному Львову» в обласній філармонії, де також нагадали, що відомий оперний співак та соліст Паризької національної опери брав участь у бойових діях, загинув під час війни на сході України влітку цього року й був посмертно нагороджений орденом «За мужність». Львів’янин Василь Сліпак з дитинства пов’язав життя зі співом: з дев’яти років долучився до хорової капели «Дударик», з якою об’їздив близько 20 країн та виступав на найвідоміших світових сценах, зокрема – у Карнегі-холі та соборі Паризької Богоматері.

Згодом навчався у Львівській національній музичній академії імені Миколт Лисенка й брав участь у численних фестивалях в Україні та за кордоном. А в 1997 році молодий (і єдиний в Україні) контртенор Василь Сліпак успішно пройшов конкурс та став солістом Паризької національної опери, де йому підкорилися блискуча кар’єра та любов публіки, десятки ролей, перемог і відзнак…

Фатальна поїздка на Донбас була для Василя Сліпка вже третьою: він брав участь у бойових діях у складі добровольчого українського корпусу «Правий сектор» в травні та вересні 2015 року. 29 червня 2016 року Василь загинув від кулі снайпера. На вшанування пам’яті співака відбулося вже більше десяти концертів у Франції, США та інших країнах. 

У концерті, який відбудеться 14 грудня у Львівській обласній філармонії, зокрема виступить Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Тараса Криси та Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик». У програмі концерту прозвучить «Missa Solemnis» (вона ж – «Урочиста меса») – один з пізніх творів Бетховена.

Окрім того, у фойє філармонії відкриється виставка «Silent Memory» («Тиха пам’ять») присвячена Василю Сліпаку. Зокрема будуть представлено 12 полотен зі зображенням життєпису загиблого Героя. 

Як інформував «ЩЛ», львів’янин Василь Сліпак загинув неподалік селища Луганське.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів