У Львові відбудеться перший в Україні концерт всесвітньо відомої скрипальки

15:45 18 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У понеділок, 18 червня, у Львові вперше в Україні виступить з єдиним концертом скрипалька Аделіна Опреан, учениця та асистент найбільш впливового музиканта ХХ століття у сфері класичної музики – Ієгуді Менухіна.

Про це повідомили в понеділок, 18 червня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Коцерт відбудеться у Дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Аделіна Опреан викладає у Музичній академії Базеля, виступала як солістка з такими оркестрами як Лондонський симфонічний оркестр, Штутгардський камерний оркестр, Тонгалле-оркестр Цюріха та іншими».

«Окрім сольної кар’єри, Аделіна Опреанактивно концертує як камерний музикант, зокрема, з 1997 року як перша скрипка квартету «Арія». Аделіна Опреан грає на інструменті Лоренцо Сторіоні 1780 року», – поінформували також в облдержадміністрації.
«На концерті у Дзеркальній залі відома скрипалька гратиме разом із добре знаною львівській публіці піаністкою, заслуженою артисткою України Оксаною Рапітою.

«Аделіна Опреан викладає на кафедрі спеціального фортепіано Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка. Здійснила понад 20 прем’єр української та світової музики, брала участь у записах CD-дисків з музикою українських композиторів, активно гастролює країнами Європи. У програмі концерту у стінах Львівської опери лунатимуть сонати для скрипки та фортепіано Моцарта та Дебюссі, а також «Шість румунських танців» Бартока», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів