У Львові урочисто відзначили першу річницю Національної гвардії України

23:20 31 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Як повідомили у вівторок у прес-службі НГУ, в Центрі культури та дозвілля Західного територіального управління Національної гвардії України відбулись урочистості з нагоди першої річниці Національної гвардії України.

У Центрі культури та дозвілля Західного територіального управління Національної гвардії України відбулись урочистості з нагоди першої річниці Національної гвардії України. Урочисті збори відкрив начальник управління Західного територіального управління генерал-лейтенант Юрій Аллеров.  У своєму зверненні до присутніх він зазначив:

«Новоутворена військова структура має багате історичне підґрунтя. Фундамент сьогоднішньої Національної гвардії будувався на досвіді війни в Афганістані, трагічних подій в Чорнобилі, а за останній рік подій на сході країни особовий склад Національної гвардії довів свою мужність та вірність українському народові. За весь час участі в антитерористичній операції у військових частинах Західного оперативного територіального об’єднання загинуло 15 військовослужбовців».

Пам'ять героїв-нацгвардійців полеглих за свободу і незалежність України присутні в залі вшанували хвилиною мовчання. А заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак привітала військовослужбовців Національної гвардії Україниз  першою річницею так:

«Від імені Львівської обласної адміністрації щиро вітаю Вас з Днем Національної Гвардії. На вас покладена відповідальна місія по забезпеченню безпеки людей, їх конституційних прав і свобод.

Саме Ви, своєю ратною службою захищаєте простих громадян. Ми високо цінуємо Ваш професійний вишкіл та бойовий потенціал».

Від Львівської обласної ради нацгвардійців привітав її голова Петро Колодій: «Цього року важко оцінити значення і роль Національної гвардії України у забезпеченні державної безпеки та оборони держави. І сьогодні, в непростий для нашої країни час, коли на самостійність держави посягають вороги, народ вірить, що Нацгвардія – це надійний гарант суверенітету та цілісності Української держави. Пам'ятаймо: сила та міць України – у єдності наших захисників та народу».

Також серед запрошених гостей теплі слова вдячності з нагоди першої річниці Національної гвардії України, а також за героїзм проявлений в зоні АТО висловили ректор Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України генерал-майор міліції Валерій Середа, заступник начальника ГУМВС – начальник міліції громадської безпеки ГУ МВС України у Львівській області Сергій Маруняк, начальник Львівського міського управління ГУМВС України в Львівській області підполковник міліції Павло Гарасим, заступник начальника Академії сухопутних військ з наукової роботи полковник Андрій Слюсаренко, заступник начальника представництва Міністерства закордонних справ України у Львівській області Тарас Жолубак, представники Польського та Чеського консульств та представники духовенства. Від імені ветеранів особовий склад привітав голова міжрегіональної секції Асоціації ветеранів Національної гвардії України підполковник у відставці Юрій Ваврисюк.

За відмінну службу та виконання службово-бойових завдань на сході країни кращих військовослужбовців було нагороджено грошовими преміями та цінними подарунками.

Наприкінці заходу відбувся святковий концерт. Своїми запальними танцювальними композиціями святковий настрій особовому складу та гостям подарували вихованці школи танцю «Фієста», та Заслужений артист України, соліст гурту «Ватра» Володимир Питиль з шоу балетом «Екстрим».

Про це повідомили сьогодні, 31 березня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів