У Львові триває інсталяція «Сад»

22:25 23 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Про це повідомили в суботу в прес-службі міської ради.

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, сьогодні, 23 серпня у рамках «День Незалежності. Образ» на площі Ринок (північно-східна сторона) триває інсталяція «Сад» Олени Костюк. У повідомленні також цитують художника інсталяції «Сад» Оленуа Костюк, яка розповідає.

«В інсталяції використані старі фото Галичини, Гуцульщини, Покуття, Буковини та Сіверщини з архівів Олени Костюк, Олександра Лісниченка, а також Наукової бібліотеки імені В. Стефаника у Львові та Чернівецького краєзнавчого музею. «Інсталяція «Сад» – один з продуктів проекту «Велике дзеркало», який я розпочала офіційно 3 роки тому, а, насправді, це вже триває дуже довгий час

Цей проект постав від старих фотографій українців. Дивлячись на старі світлини, я роздумую над розумінням власної ідентичності.

Хто я? Де я живу? Це скоріше питання не національне, а загальнолюдське. 

У 2011 році виник цей проект, і наразі він має два продукти: інсталяцію «Сад» та перфоменс «Дзеркало». Це антропологічний проект, пов’язаний з дослідженням та провокуванням сутнісного в людині, шляхом створення мистецьких продуктів.

Треба знати, хто ти, щоб розуміти, як за це боротися. Сад – це образ того, що постійно відроджується. Ми повинні пам’ятати про важливі речі, які нікуди не діваються».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів