У Львові святкування День Незалежності проходитиме під гаслом «Країна вартує твоїх зусиль» (програма)

23:10 19 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Під час відзначення одного з головних державних свят жителів та гостей міста запрошують долучитись до молитви за Україну, відвідати тематичні заходи, які пройдуть у різних локаціях міста, а також вшанувати пам’ять Героїв України на Личаківському кладовищі.

Програма відзначення Дня Незалежності України:

21 серпня – 1 вересня: Інтерактивна виставка «Карта України» на площі Ринок

21-24 серпня: Ярмарок «Книга – це Незалежність» на проспекті Свободи

22-22 серпня: Вулична виставка «Стоп Цензурі» на вулиці  Галицькій

22-23 серпня, 11.00-22.00 – «Фестиваль Львівського» в Центральному парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького (майстер-класи, виступи гуртів, благодійний збір коштів), в рамках якого 22 серпня з 12.00 до 13.30 відбудеться парад за маршрутом: площа Ринок – вулиця Беринди – проспект Свободи – площа Міцкевича – проспект Шевченка – вулиця Грушевського –  вулиця Франка – площа ІвФранка – вулиця Вітовського. 

22 серпня – 6 вересня, з 20.30 до 22.00 – 3-D мапінг «Країна вартує Твоїх зусиль» на вулиці Леся Курбаса, 3

23 серпня, з 12.30 до 15.00 – Поминальне віче та підняття державного прапора над полем почесних поховань №76 Личаківськогокладовища

24 серпня,з 12.00 до 15.00 – на площі біля бібліотеки «Під спільним дахом» на вулиці Симоненка, 10 відбудеться акція «Площа 12 ремесел» (12 презентацій ремесел через майстер-класи та виступ оркестру «Сурми Галичини»)

з 13.00 до 20.00 – свято «На Левандівці більше хорів» уЛевандівському парку на вулиці Повітряній (виступатимуть із патріотичними піснями львівські хорий  відбудуться спортивні забави та виставка меморіального музею імені Романа Шухевича)

з 15.00 до 19.00 – благодійний спортивний фестиваль «Молодь, майбутнє, Україна» у Музеї народної архітектури та побуту («Шевченківській гай»)

з 17.00 до 19.00 – Молитва до Пресвятої Богородиці за мир і ласку для України на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької.  Спільна молитва розпочнеться о 17.00. Виконуватиме Акафіст Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик».

На південно-західній стороні пл. Ринок триватиме інтерактивна виставка «Карта України».

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«24 серпня в Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться патріотичне родинне свято «Моя маленька незалежність». На львів'ян та гостей міста чекатимуть козацькі забави, ярмарок української продукції, силове шоу для дітей «Маленький богатир», конкурс вишиванок, класична українська кухня, майстер-класи для усієї родини та багато подарунків.

Організатор свята Марта Присяжнюк розповіла: «День незалежності — це завжди великі концерти, гамірні ярмарки та місце, де легко стати натовпом. Наша ж ціль — подарувати львів'янам місце, куди вони зможуть прийти усією сім'єю та відчути себе комфортно. Ми приготували для них усе, щоб вони залишились задоволеними: смачні українські страви, цікаві майстер-класи, унікальний ярмарок, багато подарунків і навіть яскраве спортивне видовище. Задоволеним залишиться і дорослий, і малий. Також кожен зможе долучитись до благодійної акції «Ми – це Україна», сфотографуватись в так званому «сільському куточку» та просто гарно провести час». 

Свято відбудеться 24 серпня в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького (площа за аркою). Початок – о 10:00.

Дізнатись більше про подію можна на сторінках у соцмережах: vk.com/sverbyvus та facebook.com/sverbyvus.org.ua».

У прес-службі міської ради розповіли також «Щоденному Львову»:

«В рамках ініціативи управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР «Єдина країна» до Львова приїхало близько 40 дітей зі східної України, котрі протягом тижня відпочиватимуть в таборах у Львівській області. Впродовж тижня частина дітей зі Слов’янська та Кривого Рогу спільно з представниками молодіжної громадської організації «Граніт» матимуть можливість взяти участь в таборуванні в селі Розлуч Турківського району. 

Після тижневого відпочинку в мальовничих горах та прогулянки Львовом діти повернуться додому. В управлінні молоді, сім’ї та спорту ЛМР зазначили:

«Ці заходи нам дуже важливі, адже робляться в рамках ініціативи, яка покликана нівелювати стереотипи, що побутують в суспільстві щодо сходу та заходу України. Суспільство потребує постійної інвестиції у майбутнє – у наших дітей. Окрім того, ми дуже раді, що протягом даного заходу діти зможуть покращити стан здоров’я, відновити життєві сили через оздоровлення, активний відпочинок та пропаганду здорового способу життя і спорту. Ми будемо працювати над тим, щоб кількість таких проектів збільшувалась».

Нагадаємо, що цьогоріч вже відбувалися таборування в рамках ініціативи «Єдина Україна». Львівський осередок громадського об’єднання «Дитячий альпійський рух України» спільно з управлінням молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради організували з 7 до 14 серпня виховний вишкіл: «Cхід і захід – разом».

У заході взяли участь близько півсотні дітей із Маріуполя та 25 учасників Львова. Оздоровчий навчально-виховний дитячий табір проводився у мальовничому Закарпатті поблизу водоспаду Шипіт».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів