У Львові створять Молодіжний симфонічний оркестр України

18:00 9 грудня 2016 р.

11-12 грудня у Палаці Потоцьких оберуть тридцять найталановитіших музикантів, які стануть першими учасниками Молодіжного симфонічного оркестру України.

У прослуховуванні претендентів на участь у Молодіжному симфонічного оркестру України візьмуть участь 98 молодих музикантів зі всієї України. Для участі в прослуховуванні було подано 166 заявок.

Середній вік учасників прослуховування – 14-20 років. Це учні звичайних та спеціалізованих музичних шкіл, музичних училищ та академій. А заявки на участь у прослуховуванні були подані з усіх куточків України, як з великих міст, так і маленьких сіл Львівської, Київської, Херсонської, Донецької, Івано-Франківської, Хмельницької, Рівненської, Житомирської, Кіровоградської, Луганської, Дніпропетровської, Полтавської, Запорізької, Закарпатської, Волинської, Одеської, Черкаської та Сумської областей.

Створення Молодіжного симфонічного оркестру України відбувається у рамках фестивалю «Lviv MozArt» та за сприяння міністерства культури України та Бетховенського Фестивалю (Бонн, Німеччина), медіа-партнером проекту є «Deutsche Welle». Кореспондент «Deutsche Welle» Анастасія Буцко зазначила: «Deutsche Welle буде супроводжувати проект в Україні в якості медіа-партнера і співзасновника Бетховенського фестивалю. Ми раді  надати у розпорядження проекту наші міжнародні зв’язки в області ЗМІ і культури».

За словами ініціатора проекту, диригента  Баварської Державної опери Оксани Линів, створення Молодіжного симфонічного оркестру – це унікальний подарунок для України.  Молодим талановитим музикантам, і з боку України, і з боку Німеччини, відкривається чудова нагода попрацювати разом, провести час, насичений творчими подіями.

Проект створення Молодіжного симфонічного оркестру – це унікальний музичний та людський досвід, адже це не просто знайомство з німецькими колегами, а можливість стати єдиним колективом. Керівник Федеративного молодіжного оркестру ФРН Зенке Лентц зазначив: «Федеративний молодіжний оркестр в якості національного молодіжного оркестру Федеративної республіки Німеччина об’єднує молодих людей  з обох країн у віці від 14 до 19 років.  Ми сповідуємо такі цінності, як відкритість, терпимість і діалог між культурами. Проекти в Китаї, Південній Америці, Тунісі, Мексиці та Туреччині показали нам, наскільки важливим є «будівництво мостів», які створюють молоді люди, об’єднані любов’ю до музики. Спільний оркестр з молодими українськими музикантами буде джерелом натхнення для обох сторін і, впевнені, сприятиме зближенню двох націй».

У рамках участі у складі Молодіжного симфонічного оркестру України передбачено концертний тур Україною (Львів – Київ – Одеса – Харків) та Німеччиною (Бонн, Берлін) в серпні та вересні 2017 року разом з Федеративним молодіжним оркестром Німеччини. Молоді музиканти матимуть змогу грати в найпрестижніших концертних залах та вдосконалювати свою професійну майстерність під керівництвом доцентів з Берлінського філармонічного оркестру. 

Під керівництвом диригента Оксани Линів буде підготовлена програма, до складу якої увійдуть твори українських та німецьких класиків. Голова Бетховенського фестивалю Найк Вагнер зазначив: «Два фестивалі, які носять імена великих композиторів, Моцарта і Бетховена, планують спільний проект – створення Молодіжного симфонічного оркестру України. Це обіцяє стати подією високого мистецького рівня. Ми дуже радіємо з того приводу, що наш фестиваль цього року звернеться до музичних традицій України,  і таким чином це дозволить творчий обмін між молодими людьми двох країн – обмін, який виходить далеко за рамки суто музичні».

Про це повідомили сьогодні, 9 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів