У Львові стартує 6-й фестиваль клезмерської музики «LvivKlezFest»

15:32 1 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Учасник фестивалю у Львові - Hamburg Klezmer Band.

Цього року фестиваль пройде під егідою «Євреї за єдність України».

Фестиваль розпочнеться 1 липня прем'єрою феєричного проекту «BroadwayZone», який представить Львівський молодіжний академічний симфонічний оркестр «ІNSО-Львів» у приміщенні Львівської обласної філармонії. Як зазначили організатори, «LvivKlezFest» - це спроба відтворити втрачену єврейську музичну культуру і відродити ту частину галицької мультикультурної столиці, яка була знищена у вогні Голокосту.
 
Родзинкою цьогорічної програми стане кінопоказ ізраїльського художнього фільму «Сват», який одержав чотири премії Ізраїльської кіноакадемії, в тому числі у номінаціях «Кращий актор» і «Краща акторка». Дублювання фільму для фестивалю відбулось завдяки відомим акторам театру «Гаудеамус» (Львів) Діні та Михайлу Євшиним.

Окремою програмою музичного вечора вокально-інструментального гурту «Варнічкес-фолк» (Україна) вперше у Львові стане кулінарний «батл» (змагання з приготування традиційних кулінарних страв за усіма приписами кулінарного мистецтва) між Галицькою жидівською кнайпою «Під Золотою Розою» та кафе «Єрусалим».

Два концерти - міжнародного музичного проекту "Sklamberg  & The Shepherds" (США, Великобританія) та вечір єврейської музики у філармонії «Дух Свободи» - зберуть в своє коло дійсно унікальних музикантів, у тому числі, лауреатів премії «Греммі». Гості заходу дізнаються хто з виконавців є прямим нащадком видатного українського філософа Григорія Сковороди та чому Алан Берн - всесвітньо відомий клезмерський музикант, який вперше виступатиме у нашому славетному місті, має особливий сентимент до Львова.

Також організатори пропонують познайомитись із львівським творчим амбітним колективом, який вирішив у цьому році скласти конкуренцію відомим фірмам з Харкова та Києва, запропонувавши своє 3D mapping-show на стінах Ратуші.

«Ми дуже раді, що бренд «LvivKlezFest» став львівським надбанням. З огляду політичної ситуації, яка склалася в країні, проходили суперечки щодо проведення фестивалю чи його відміни. Але порадившись, дійшли до висновку, що саме в такий час, саме в цьому році, це вкрай необхідно. Ми дуже хотіли довести, що ми, євреї, вільно живемо у Львові, вільно розвиваємось. Розвиваємо не тільки свою культуру, але й галицьку культуру, адже наша культура є її складовою», - зазначила Адель Діанова, директор Всеукраїнського Єврейського благодійного Фонду «Хесед - Ар`є», голова оргкомітету фестивалю «LvivKlezFest 2014».

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів