У Львові спільно святкують Великдень понад 200 студентів з усієї країни

11:21 21 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УКУ

Запросило їх і приймає Студентське братство Українського католицького університету.

Львівські спудеї вже четвертий рік поспіль приймають гостей із східних та південних регіонів України, щоб гуртом відсвяткувати Великдень. Про це повідомили «Дню» в Українському католицькому університеті.

Акція, організована Студентським братством Українського католицького університету (УКУ), має назву «Великдень разом», а участь у ній беруть понад дві сотні студентів зі всієї України. За словами одного з організаторів заходу Андрія Левицького, ідея запросити однолітків на Великдень до Львова виникла 2010 року – з бажання встановити дружні контакти зі студентськими середовищами всієї України.

Андрій Левицький конкретизує: «Ми хотіли спільно відсвяткувати Великдень і, разом з тим, мати контакти зі сходом, щоби згодом, на Різдво,  можна було поїхати до них із вертепом».

Цьогоріч, на відміну від попередніх років, програму акції дещо змінено. Зокрема, замість трьох днів гості перебуватимуть у Львові чотири.

У програмі заходів – знайомство зі Львовом та традиціями святкування Великодня на Галичині, екскурсії містом, відвідини церков. У неділю для всіх учасників акції запланований спільний великодній сніданок в УКУ.

Окрім студентів, до акції зголосилися і родини. Зокрема, з Херсона, причому з  маленькою,  півторарічною, дитинкою. Житимуть гості в УКУ та хостелах, дехто – в родинах львів’ян.

Акцію «Великдень разом» цьогоріч включено у програму від львівських студентів «Зі сходу – на захід», коли щотижня львівські студенти приймають однолітків з одного зі східних міст України. Так, у Львові вже гостювали студенти з Донецька, Маріуполя, Запоріжжя, Харкова та Дніпропетровська.

Попереду приїзд студентів з Луганська, Кривого Рога та Криму. Про це повідомляє львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів