У Львові розпочався міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Wiz-Art»

20:48 21 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Більшість кінопоказів фестивалю відбуватимуться у Палаці мистецтв на вулиці Коперника, 17. Інші локації Wiz-Art – Центр міської історії Центрально-Східної Європи на вулиці Богомольця, 6 та антикафе «Communa» на вулиці Галицькій, 1.

Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів, який розпочався сьогодні, 21 травня, відбуватиметься вже увосьме. А цього року триватиме до 24 травня. 

Загалом, і в конкурсній, і в позаконкурсній програмах, глядачам демонструватимуть близько сотні стрічок з різних куточків світу. Також гості фестивалю зможуть відвідати кінопокази від партнерів «Wiz-Art», майстер-класи українських та іноземних режисерів, лекції.

Більшість кінопоказів відбуватимуться у львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперника, 17. Інші локації Wiz-Art – Центр міської історії Центрально-Східної Європи на вулиці Богомольця, 6 та антикафе Communa на вулиці Галицькій, 1.

«Кіно здатне оперативно реагувати і рефлексувати на суспільні процеси, а отже – формувати основи світогляду», – вважає директор «Wiz-Art- 2015» Ольга Райтер. І запрошує глядачів не лише дивитись, а й брати участь у створенні кіно, рефлексувати на тему сьогодення, формулювати і висловлювати власну думку, бути активними, а отже – робити майбутнє: «Причому – тут і зараз, разом із нами».

У міжнародному конкурсі Wiz-Аrt  Гран-прі,  а також першість у трьох номінаціях – «Найкраща режисура», «Найкращий сценарій» та «Найкраща операторська робота» виборюватимуть 17 стрічок (із Нідерландів, Великої Британії, Румунії, США, Франції, Німеччини, Канади, Ірану, Тунісу, Лівану, Швеції, Таїланду, Фінляндії, Австрії, Данії та України). Визначатиме найкращих міжнародне журі у складі режисерів  Катaжини Ґондек (Польща), Крістофера Шварца (Австрія) та Олександра Ратія (Україна).

У національному конкурсі змагатиметься 10 українських стрічок. Відбудуться  й спеціальні покази від партнерів фестивалю.

Новинкою цьогорічного заходу є показ для найменших глядачів, і це підбірка анімаційних короткометражок «Шортики». Освітній блок фестивалю закцентує увагу на практичних навичках у створенні кіно.

Також у програмі – багато інших цікавих зустрічей. А завтра, 22 травня, у Львівській міській раді  представлять новостворену кінокомісію, головна мета якої – сприяти кінопроцесу у місті.

«Цей фестиваль змінює і вже в багато чому змінив обличчя Львова, – вважає керівник управління культури ЛМР Ірина Магдиш. – Завдяки таким подіям, як Wiz-Аrt, і кіносередовищам, саме у Львові вперше в Україні була прийнята програма розвитку кінематографу. Також сподіваємось, що саме наша Львівська кінокомісія буде найуспішнішою і вдало виконає свою роль. Третім фактором, який з’явився у Львові, в тому числі, завдяки кінофестивалю Wiz-Аrt і кіно середовищу, – це створення кіноцентру, який тільки-но починає формувати своє обличчя, але за задумом, за концепцією це має бути кіноцентр нового типу – не тільки для демонстрацій іншого кіно, а й з великими можливостями освітніх та дискусійних програм, які закручені навколо кіно».

Про це повідомили сьогодні, 21 травня, в київській газеті «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів