У Львові розпочали святкувати 758-й «день народження міста» (відео)

22:15 1 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ю.Сівакова / vgolos.com.ua

Масові гуляння триватимуть чотири дні.


Відео: zik.ua

Сьогодні, 1 травня, львів’яни розпочали святкування дня народження міста. Масові гуляння триватимуть чотири дні.

На гостей та жителів міста чекатиме фестиваль «Флюгери Львова», проект «Музограф», родзинкою Дня міста стануть «Вечори львівської класики» та ще чимало цікавих заходів.

Про те, як розважаються львів’яни перший день святкувань, дізнавалась кореспондент телеканалу «ZIK» Христина Бучковська:

«Центр міста наповнила святкова атмосфера, яку доповнила народна музика. Лавочки на  проспекті Свободи традиційно вже заполонили шахісти.

Продовжує роботу святковий ярмарок, де можна придбати цікаві сувеніри і смачні традиційні львівські ласощі. Також у центрі діє фотозона, де кожен охочий може безкоштовно сфотографуватися в образі козака і козачки.

Каріна живе у Києві. Приїхала до Львова у гості, але коли дізналась, що місто святкує день народження вирішила залишитись на довше: «Мені тут дуже подобається. Багато, де побувала. У ці дні хочу відвідати якнайбільше заходів».

А от власник карети, що возить туристів вулицями міста, каже, що працюватиме усі святкові дні. Чоловік зазначає, що поки людей небагато, але надіється, що на вихідні клієнтів буде більше.

Нагадаємо, що з 1-го до 4 -го травня Львів святкує 758-річчя. Львів’ян та гостей міста протягом чотирьох днів чекають різноманітні заходи. Зокрема, вже  завтра відкриється Міжнародний проект «Біла Хорватія», у рамках якого будуть проходити фотовиставки хорватських художників, а також День хорватської культури, під час якого приготують страви хорватської кухні, покажуть відеопідбірку народної музики Хорватії та багато інших цікавих заходів.

3-го травня вулицями міста пройде грандіозний парад, участь в якому візьмуть різноманітні молодіжні організації, байкери та ретро-автомобілі. А останній день святкувань ознаменується цікавим майстер-класом для дітей «Вікна Львова» і музичним перформенсом «Роберт Домс: життя присвячене Львову». Дійство відбудеться на пл. Ринок.

Натомість агенція «Інтерфакс-Україна» розповіла сьогодні, 1 травня, в повідомленні «Львів святкує День міста»:

«З 1 до 4 травня у Львові святкують День міста, цього року місто відзначає 758 річницю з дня першої письмової згадки.

1 травня, стартує ХІІ етноджазовий фестиваль «Флюгери Львова», який триватиме до 4 травня у внутрішньому дворику міської ратуші. Участь у фестивалі беруть музиканти з 17 країн.

Також із 1 до 4 травня відбудеться на вулиці Лесі Українки арт-фестиваль «Музограф».

Основні заходи відбудуться 3 травня, у суботу. Вранці вулицями Львова заплановано веломарафон «Перша сотня», завдовжки в 100 км.

Після цього відбудеться урочистий марш центральними вулицями міста, а о 12.00 – урочисте засідання міської ради, під час якого вручать традиційні нагороди, зокрема звання почесного громадянина Львова.

2-3 травня відбудуться заходи міжнародного проекту «Біла Хорватія», в рамках якого заплановано фотовиставки хорватських фотохудожників і День хорватської культури.

3-4 травня в музеї під відкритим небом «Шевченківський гай» пройде дитячий літературно-музичний фестиваль «Шевченківськими стежками», а для охочих провести активний відпочинок, у центрі міста влаштували надувний скеледром.

3-4 травня на площі біля оперного театру виступатимуть дитячі та молодіжні музичні колективи міста, а вечорами музиканти Львівської філармонії дадуть концерти класичної музики.

4 травня о 14.00 заплановано міжконфесійний молебень за місто і городян.

За даними прес-служби, численні заходи заплановано також у всіх районах міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів