У Львові роздадуть прикраси, виготовлені неповносправними

15:33 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Гошко

Ними привертатимуть увагу до проблем соціалізації людей особливими потребами.

Як повідомляє сьогодні, 18 грудня, прес-служба міської ради, в середу відбулося відкриття ялинки від благочинного фонду «Карітас», прикраси на яку виготовили молоді люди з особливими потребами. Цьогорічний арт-проект, який об’єднує майже 100 молодих людей з особливими потребами і відомих львівських митців, «Карітас України» та Львівська міська рада розпочали ще на початку грудня.

Мета їхньої співпраці – створення святкових подарунків, які розповсюджуватимуться серед громадськості і привертатимуть увагу до проблем соціалізації неповносправних людей в нашій країні.  Допомогли виконати спеціальні різдвяні презенти відомі митці − Остап Лозинський, Оля Кравченко, Мар’ян Пиріг, Євгенія Рябчун, Мар’яна Квятковська. 

Цими різдвяними дарунками оформлено святкову ялинку та представлено її у фойє Львівської міської ради. 

«Дуже багато людей заходять у це приміщення і всі вони будуть бачити це тепло, яке йде від іграшок, що Ви зробили своїми руками. Це особливе тепло – це тепло Ваших сердець. Тому я Вам дякую. Дякую «Карітасу України», всім керівникам, які співпрацюють з нами, і ми маємо честь співпрацювати з Вами. Ми Вас любимо, бажаємо Вам Божої ласки і багато здоров’я», - сказав під час урочистого відкриття ялинки міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, мер пригостив усіх присутніх солодощами, адже ялинку відкрили напередодні Свята Миколая. Всі присутні заспівали пісню «Ой, хто, хто Миколая любить».

Довідка:

«Карітас України» спрямовує свою діяльність на розвиток надання допомоги людям з вадами розвитку. У 2008 році було розпочато проект «Мережа центрів дозвілля та соціальної реабілітації для людей з особливими потребами в Україні», під час якого на базі вже існуючого осередку для неповносправної молоді у Карітасі Львів УГКЦ було відкрито також центри в Івано-Франківську та Дрогобичі. 

На даний час «Карітас України» координує роботу 4-ох Центрів для неповносправних людей. Загалом центри Карітасу України охоплюють близько 100 неповносправних молодих людей, також їх сім’ї чи опікунів, без огляду на національність та релігійну приналежність цих людей. 

Завдання роботи із молоддю, що мають особливі потреби:

надання соціальної та психологічної допомоги особам з неповносправністю;

сприяння інтеграції неповносправних осіб у місцеві громади та суспільство назагал;

сприяння незалежності неповносправних осіб через навчання соціальним навикам;

надання психологічної і моральної підтримки членам родин неповносправних осіб;

підсилення організаційної спроможності діяльності мережі 4 центрів;

збільшення усвідомлення існуючої проблеми у суспільстві.

Як інформував «ЩЛ», святий Миколай навідається у Львові до 420 потребуючих дітей, львів’ян закликають до небайдужості щодо бездомних, у Львові розпочалися ювілейний Різдвяний Ярмарок і вже сьома «Різдвяна виставка», а у Львівській галереї мистецтв – виставка «Діти і дітлахи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів