У Львові проспект Шевченка можуть перейменувати на алею Воїнів-Героїв України

12:23 11 вересня 2014 р.

Фото до новини

Якщо тут буде встановлено пам`ятник героям війни на Сход Україниі, яку влада офіційно називає антитерористичною операцією (АТО). А поки що львівські активісти закликають депутатів міськради виділити земельну ділянку для спорудження такого пам’ятника.

«Усі бійці українських батальйонів, що відбивають атаку агресора на Донбасі, – безумовно є героями України. Як і ті солдати, що склали голову, захищаючи нашу з вами безпеку і незалежність. Саме тому загиблі у війні заслуговують якнайглибшої шани. Спорудження пам’ятника героям, які пожертвували свої життя за нас усіх, - святий обов’язок львівської громади. Ми зобов’язані залишити для прийдешніх поколінь згадку про ратну звитягу українських вояків, які поклали голови за цілісність нашої Батьківщини», - наголосив координатор ІГО «Допомога Армії України» О.Дегтяренко.

За словами координатора ІГО «Допомога Армії України» Юрія Дмитришина, громадські активісти уже почали шукати меценатів і спонсорів, які би профінансували проект, виготовлення і встановлення пам’ятного знаку.

«Ми також звертаємося до депутатів міської ради з проханням винести на широке громадське обговорення тематику пам’ятника і місце його встановлення. Адже рідні загиблих мають право взяти безпосередню участь у цьому. Ми зі свого боку пропонуємо обрати таким місцем початок проспекту Шевченка, з подальшим перейменуванням його на алею Воїнів-Героїв України», - резюмував Олексій Дегтяренко.

Про це повідомила прес-служба ІГО «Допомога Армії України». Нагадаємо, що у дорадянські часи проспект Шевченка мав назву вулиця Академічна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів