У Львові пройде 22-й Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти»

12:15 29 вересня 2016 р.

30 вересня в обласній філармонії відбудеться концерт Симфонічного оркестру, яким буде диригуватиме бельгієць Герман Енгельс.

На концерті Симфонічного оркестру Львівської філармонії, яким відкриватимуть у п’ятницю, 30 вересня, 22-й Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», У звучатимуть твори бельгійських композиторів та українця Святослава Луньова. Триватиме фестиваль до 9 жовтня, а представлять на ньому шість світових прем’єр та 23 українські прем’єри творів наших сучасників. Організатори «Контрастів» запланували 30 подій. Зокрема –  «Ніч контрастів», «Кава з композитором», «Ланч із новою музикою», серію концертів, які відбуватимуться в приміщенні філармонії та Хоровій школі «Дударик».

На Міжнародний фестиваль сучасної музики до Львова приїдуть відомі композитори: Олександр Щетинський, Святослав Луньов, Серґєй Нєвскій, Вітаутас Юрґутіс, Дмітрій Капирін, Мерзіє Халітова, Петер Махайдік, Дмітрій Либін та Мілєн Панайотов. Монографічні програми будуть присвячені музиці Філіпа Ґласса, П’єра Булеза та Мортона Фелдмана. Меломанам буде особливо цікаво відвідати вечори «Mozart in Foreign Mirrors» та «Україна – Польща: зустріч молодих віртуозів».

На завершенні фестивалю у виконанні Симфонічного оркестра Львівської філармонії, яким буде диригувати польський митець українського походження Романа Реваковича. звучатимуть твори композиторів із Польщі, Білорусі та України. Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів