У Львові презентували виставку ікон на камені

19:10 26 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Леся Межва / «Gazeta.ua»

Відвідувачам виставки в Українському Католицькому університеті, подарували десятки невеликих ікон-каменів, які освятив священик.

Виставку ікон на камені презентували в Українському Католицькому університеті у Львові. Усього представлено сотню робіт 42 сучасних іконописців. Художник Данило Мовчан пояснив: «Ці ікони нічим не відрізняються від тих, що намальовані на дошці – та ж сама технологія. Камінь – чудовий матеріал для фарбування. Мені запропонували долучитися до проекту, і я з радістю погодився».

Каміння художники привозили з Карпат, з лісів, доріг. Є річкові камені та камені різних порід. Організатор виставки та іконописець Юрій Ігор розповів:

«Цей камінь лежав при дорозі. Його копали. Але потім його знайшла людина, яка малює ікони. І на цій каменюці вона намалювала ікону. Камінь преобразився. Тепер він стоїть у хаті. Наповнився новою ідеєю.

На деяких ми зробили надріз. Туди можна поставити своє прохання до Господа, написане на папері. І, думаю, воно буде вислухане.

Ці камені бачили ще створення світу. Вони вічні. Тому і ці ікони вічні. Як мінімум, збережуться три тисячі років».

Крім основних робіт художників, на презентації роздарували десятки невеликих ікон-каменів для усіх львів'ян, які відвідали виставку. Священик на місці освятив їх.

Про це повідомили сьогодні, 26 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів