У Львові презентували писанку з політичною смертю Путіна (відео)

15:22 19 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

В ефірі громадського мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу директор львівської галереї «Равлик» Юрій Гайда презентував писанку, в якій, на зразок легендарного яйця зі смертю Чахлика Невмирущого (Кащея Безсмертного), захована політична смерть Путіна.


Відео: Львівський прес-клуб

«У цій писанці – політична смерть сусіднього диктатора. Це – дуже доречно у світлі дні підготовки до великого свята – Великодня. Треба класти руку на писанку і загадувати бажання. Писанка відкрита для доступу в художньому салоні «Равлик», що розташований в Музеї етнографії і художнього промислу. Більшість живих сьогодні побачать результат оцих торкань і бажань»,- переконаний Юрій Гайда.

За словами Гайди, у середині лютого аналогічна писанка поїхала на Майдан.
«Я мав честь вручити цю писанку перед обиччям сотень і сотень майданівців кільком сотникам Майдану. Тодішній президент Ураїни, як ми знаємо, має давню історію нелюбові до яєць. Також варто було би згадати крилаті слова Юрія Луценка про те, що яйця нашого Президента тримає в руках Президент Росії Владімір Путін. Отже, за тиждень тисячі людей підходили до писанки, торкалися її і висловлювати одне бажання – менше, ніж за тиждень, Янукович з Києва щез.

На жаль, «Беркут» розбив ту писанку, яка була в Українському домі, але вона свою справу зробила – політична смерть Януковича є безумовною. Після загарбання Криму стало зрозумілим, що потрібно і друге яйце, для другого диктатора. Це - майже точна копія майданівської писанки, зроблена художницею Романою Полетко. Лише на новій, крім впізнаваних об’єктів з усієї України - від Львова до Херсонеса, відображені також Небесна сотня і Майдан»,- сказав Юрій Гайда.

«Головні ідеї писанки такі. З часів Трипілля наш народ в орнаментах, символіці писанок передавав від старшого покоління до прийдешнього ідеї добра, своє уявлення про світ, стосунки між людьми. Також в древнослав’янській історії відома історія про одного негідника, який думав, що буде шкодити вічно – Чахлик Невмирущий (російський варіант - Кащей Безсмертний). Безсмертя йому не судилося. Добро перемогло зло»,- пояснив Юрій Гайда

Купити писанку не можна, вона не продається, наголосив Юрій Гайда і додав: «Я не думаю, що в «Газпрому» вистачить грошей уникнути цієї неминучої речі, яку ця писанка зробить».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів