У Львові пом’янули полеглих воїнів

12:24 29 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: kapelanstvo.com.ua

Військові капелани УГКЦ спільно з військовослужбовцями 3-го батальйону 24-ї механізованої залізної бригади вшанували 28 травня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла своєю молитвою пам'ять побратимів, полеглих неподалік селища Побєда, та всіх загиблих у зоні АТО воїнів-героїв.

Про це повідомили на інформаційному порталі пасторального та соціального служіння капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ, де також розповіли:

«Молитву біля вцілівшого після обстрілів березового хреста очолив Преосвященний владика Богдан – Єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ. Історія цього березового хреста почалася у селищі Побєда, Новоайдарського району на Луганщині. Біля цього населеного пункту було розташоване наметове містечко українських військових, серед яких перебував 3-й окремий механізований мотопіхотний батальйон 24-ї механізованої залізної бригади (3-тя ОМПБ). У серпні 2014 року стараннями батальйону була встановлена наметова каплиця, а в День Незалежності України поруч був освячений березовий хрест.

3 вересня 2014 року о 20.20 розпочався ракетний обстріл системою залпового вогню «Смерч». За ніч наметове містечко згоріло, були знищені БМП, вантажні автомобілі, автобуси та легковики. Під час обстрілів загинули декілька бійців із наметового містечка. На диво, жоден військовослужбовець із 3-го батальйону не загинув. Всі бійці залишилися живими.

Наступного дня українські військові повернулися до знищеного табору. Березовий хрест біля каплиці стояв непорушно, довкола нього нічого не згоріло. Також залишилися цілими ікони, які були у каплиці та гіпсова фігурка Пресвятої Богородиці.

У 2015 році капелани спільно з військовослужбовцями 3-го ОМПБ спорудили стелу пам’яті загиблим воїнам АТО, а біля березового хреста збудували дерев’яну каплицю Архистратига Михаїла. 6 грудня 2015 року у Гарнізонному храмі святих апостолів  Петра і Павла Високопреосвященніший владика Ігор, Архиєпископ та Митрополит Львівський УГКЦ освятив хрест, що став своєрідним символом незламності українського народу і Божої опіки над ним, після чого він був виставленний для почитання». 

Про це повідомили на інформаційному порталі пасторального та соціального служіння капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ «Kapelanstvo.info», де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів