У Львові обрали найкраще озеленені дворики й тераси

15:40 31 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Переможцями в чотирьох категоріях стали 12 об’єктів.

«У Львові підбивають підсумки конкурсу озеленення «Зелена хвиля», у рамках якого впродовж місяця визначали найкращі об’єкти ландшафтного дизайну міста та околиць. Участь у змаганні взяло близько 70 ініціативних мешканців, компаній, ОСББ так ЖЕКів. Переможцями стали 12 об’єктів», – повідомили сьогодні, 31 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:
«Метою конкурсу було надихнути мешканців Львова  долучитись до процесу створення краси на вулицях нашого міста. Один із членів журі розповів: «Упродовж останніх кількох років, спільними зусиллями волонтерів, мерії та меценатів, вулиці Львова почали помітно змінюватись. Довгий час до озеленення підходили за залишковим принципом. Але насправді якісний підхід до цього надзвичайно покращує міське середовище. Львів заслуговує стати «найзеленішим» містом України. Та цього можна досягнути лише спільними зусиллями усіх: коли мешканці будинків, фірми, та власники земельних ділянок зроблять красу біля себе, біля свого будинку, на своєму балконі чи вітрині магазину. Ми приємно здивовані і кількістю, і якістю поданих на конкурс робіт. Подекуди здавалось, що таке можна побачити лише десь у європейських країнах. Виявилось, що ні – вони поряд з нами, просто ми про це не здогадуємось».
Переможців конкурсу обирали у чотирьох категоріях. Ними стали: у категорії «Найкраще озеленення приватного подвір’я» –Василь Олійник (вулиця Брюховицька у Львові), Олег Клок (вулиця. Шашкевича, 5 у Городку) , Сергій Галечко (вулиця Природна у Львові); у категорії «Найкраще озеленення компанії/фірми» – Український католицький університет (вулиця Козельницька, 2а у Львові, підрядник – Террапроф»),
Бізнес-центр «Легенда-Клас» (вулиця Шевченка у Львові, підрядник – Террапроф»),
Будинок вчених (вулиця Листопадового Чину, 6 у Львові); у категорії «Найкраще озеленення дворів багатоквартирних будинків» – ОСББ «Оптиміст» (вулиця  Художня 3 у Львові), ОСББ «Найкращий дім» (вулиця  Олександра Олеся, 25д у Львові), ОСББ МЖК «Каменяр» (вулиця  Роксоляни 59 у Львові), у категорії «Найкраще озеленення балкону/тераси/даху» – Володимир Гирка (вулиця Джерельна 75/10 у Львові), Марта Яцишин (вулиця  Наливайка 17 у Львові) та Йоланта Клюсовська (вулиця Гнатюка, 17 (квартира 27) у Львові).
Усі учасники, які посіли призові місця, отримали пам’ятні таблички з назвою конкурсу та переможною номінацією, які можна буде закріпити на фасаді будівлі чи воротах. Також їх очікують сертифікати на закупівлю рослин на суми 3000, 2000 та 1000 грн і річні підписки на журнал «Ландшафт і Архітектура». Фото об’єктів-переможців доступні за посиланням http://www.ex.ua/402265227454.
Нагадаємо, конкурс озеленення «Зелена Хвиля» стартував 20 червня за ініціативою «Клубу Рослин» та за підтримки Львівської міської ради. Прийом заявок завершився 15 серпня, у журі конкурсу брали участь директор «Клубу рослин» Назарій Зінько, ландшафтний архітектор Ксенія Ніколс та начальник відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова. На результат мали змогу вплинути також інтернет-користувачі, що могли віддати свій голос у блозі начальника міського відділу парків управління екології Ореста Олеськіва».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів