У Львові облаштували велодоріжки ще на двох вулицях (відео)

18:12 4 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

За словами радника міського голови Олега Шміда, Снопківська буде вулицею заспокоєного руху, щоб люди могли спокійно собі гуляти.

На вулиці Волоській облаштували тротуари і велодоріжку і захистили їх від автомобілів, які раніше хаотично паркувалися на цьому місці. Велодоріжка на Волоській – це є продовження великої веломагістралі, яка веде з Сихова до центру міста», – повідомили сьогодні, 4 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також роззповіли:

«Разом із завершенням реконструкції вулиці Стуса і проспекту Червоної Калини сихівчани отримають не тільки новий трамвай, а й можливість за сім-десять хвилин доїхати до центру альтернативним «зеленим» транспортом. Радник міського голови  Олег Шмід розповів:

«Разом із будівництвом трамваю на Сихів та реконструкцією вулиці Стуса, у нас з’явилися можливості ремонту на прилеглих вулицях – Снопківській та Волоській.  Вулиця Снопківська буде виходити на сторону протилежного руху по Стуса, тому стало доцільно зробити її односторонньою.

Оскільки паралельно буде інтенсивний рух вулицями Свєнціцького та Івана Франка, то вона буде вулицею заспокоєного руху, щоб люди могли спокійно собі гуляти. Проте вона стала завузькою для двох смуг транспорту, але ми змогли зробити велосипедну контрсмугу. 

На вулиці Волоській була досить широка, але невпорядкована пішохідна смуга. Зараз тут зробили тротуари та двосторонню велодоріжку, встановили ступці для запобігання нелегального паркування.Ця вулиця теж буде із заспокоєним рухом».

Своєю чергою, голова Галицької районної адміністрації Ірина Іванчина повідомила: «Роботи тривали приблизно 20 календарних днів, вклалися у заплановані терміни. На вулиці Волоській облаштували тротуари і велодоріжку, переасфальтували саму дорогу.

Якщо наступного року буде фінансування, то завершимо тротуари і на Снопківській. Замовник ремонту – Галицька районна адміністрація, вартість робіт – по 960 тисяч гривень на вулиці Волоську та Снопківську».

У прес-службі міської ради цитують також сказане з цього приводу міським головою Львова Андрієм Садовим:

«Ще декілька доріг у Львові стали нормальними. Це вулиці Волоська й Снопківська, які вже давно не бачили ремонту. Ми зробили і велосипедну доріжку, ми зробили нормальний хідник.

Починаючи з кінця цього тижня, беремо в роботу вулицю Свєнціцького, дуже великий об’єм роботи. Дуже складні роботи, заміна мереж, і треба буде вулицю перебрукувати, зробити безшумну трамвайну колію, щоб, починаючи від проспекту Червоної Калини, можна було швидкісною колією швидко заїхати в центр міста.

Вулиця Свєнціцького плавно переходитиме у вулицю Франка  і нам треба вийти до площу Франка, там навести лад, і тоді вулиця Стуса матиме якісне продовження нормальною відремонтованою дорогою, також трамвайною колією і якісними хідниками. І весь цей ареал буде мати нормальний, комфортний, приємний  вигляд і мешканці будуть задоволені. Враховуючи, що багато транспорту їздить по цих дорогах, цей проїзд буде внормований: буде більша швидкість і буде краща якість.

На вулиці Снопківській ми знайшли дуже якісне розв’язання велосипедної доріжки, вона йде назустріч руху. Також є мостик безпеки, зроблений достатньо якісно, власне, ще декілька таких буде зроблено на вулиці Свєнціцького. Ми робимо це так само, як робиться в усіх нормальних європейських країнах.

У нас є чітка задача: до 2020 року ми маємо у Львові  збудувати 268 кілометрів окремих велодоріжок. Чітко йдемо за планом, при нових дорогах, які ми робимо, ми автоматично, там, де це передбачено, робимо велосипедні доріжки.

Робота надзвичайно важлива, бо сьогодні, як правило, багато молодих людей  і ті, хто веде здоровий спосіб життя, користуються велосипедним транспортом і ми це розглядаємо не як забаву, а як  велосипедний транспорт.  Цьогоріч велосипедні доріжки планують збудувати на ділянці проспекту Чорновола від вулиці Липинського до вулиці Під  Дубом, на вулицях Стуса Шевченка ( від трамвайної лінії до Рясного) й на пр.оспектах Свободи та Червоної Калини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів