У Львові облаштували «обливальну зону» (відео, оновлено)

21:30 2 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На площі Ринок різні встановили символічні атракціони та нестандартні для центру міста елементи розваг: водяні ворота, ігрова зона, водяна гармата, душові, «мокре кафе», водяна вежа, двері тощо.

Міський голова Андрій Садовий став першою «жертвою» Поливаного  понеділка у Львові. Мера, який відкрив водяний фестиваль, його учасники одразу скропили з ніг до голови.Андрій Садовий розповів:

 «Традиція Поливаного понеділка, коли прийнято кропити один одного водою на щастя, здоров`я, а дівчат – на швидке і щасливе заміжжя, нерідко почала виходити за розумні межі і перетворювалась у звичайне хуліганство: на вулицях Львова перехожих обливали водою із калюж, псуючи святковий одяг та настрій. Тому міська влада вирішила повернути звичай у цивілізоване русло.

Тепер для водяної феєрії на площі Ринок перед Ратушею облаштовано спеціальний майданчик із кранами, де можна набрати чистої води, переодягальнями та фенами для сушіння волосся, дитячим майданчиком. Крім того, діють тематичні атракціони та нестандартні для центру міста елементи розваг: водяні ворота, ігрова зона, водяна гармата,  «мокре кафе», водяна вежа тощо».

Організаторами Поливаного понеділка вже третій рік поспіль виступили  активісти кампанії «Культурне місто» та комунальне підприємство «Львівводоканал». Про це повідомив сьогодні, 2 травня, кореспондент агенції Укрінформ. Раніше в прес-службі міськради повідомили в неділю «Щоденному Львову:

«Сьогодні на площі Ринок триває «Поливаний понеділок». Традиційно перший понеділок після Великодня називається «обливаним». Святкові обливання розпочались на площі Ринок перед входом в міську раду о 12.00.  На площі Ринок облаштували спеціальні системи, які подають воду. Обливання триватимуть орієнтовно до 17:00.

Старт обливанням дав міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив на початку дійства: «Христо Воскрес! Перше правило: вода – то життя. Друге правило: обливатись можна власне на цій території перед Ратушею. Якщо хтось хоче обливатись десь там дальше, значить він боягуз. Всі сильні хлопці та дівчата повинні обливатись тут. Я даю старт».

Натомість координатор кампанії «Культурне місто» Микола Крупей відзначив: «Уже третій рік поспіль у Львові після Великодня організовується такий, можна сказати, фестиваль води. Захід проводиться спільно з міською радою. Домовилися з ЛМКП «Львівводоканал» про воду. Тобто, «Львівводоканал» є основним партнером, який надає на площі Ринок повне забезпечення води. Водні баталії відбуваються просто неба. Цьогоріч відвели спеціально облаштовану зону для дітей. Для дорослих встановили різні символічні атракціони та нестандартні для центру міста елементи розваг: водяні ворота, ігрова зона, водяна гармата, душові, «мокре кафе», водяна вежа, двері тощо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів