У Львові о 17.00 відбудеться міжконфесійна молитва за християнську єдність і мир в Україні

11:42 22 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Український католицький університет

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 22 січня, о 17.00 у каплиці Стрітення Українського католицького університету на вулиці Свєнціцького, 17 в рамках Всесвітнього тижня молитов за християнську єдність відбудеться міжконфесійна молитва за християнську єдність і мир в Україні, а також різдвяний вертеп, який виконають студенти УКУ.

У прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову», що сьогодні, 22 січня, о 17.00 у каплиці Стрітення Українського католицького університету на вулиці Свєнціцького, 17 в рамках Всесвітнього тижня молитов за християнську єдність відбудеться міжконфесійна молитва за християнську єдність і мир в Україні, а також різдвяний вертеп, який виконають студенти УКУ. У повідомленні також конкретизують:

«У програмі передбачені зустрічі, спілкування, коляда та частування. Крім того, учасники молитовного заходу зможуть побачити різдвяне дійство у сучасній інтерпретації молодого і творчого колективу студентів УКУ.

Студенти зі своїм вертепом вже побували у різних куточках України (Краматорськ, Харків, Київ та ін.). Організовує молитву Інститут екуменічних студій (ІЕС) УКУ, в якому зазначили: «Проводячи нашу молитву, ми, українські християни, хочемо стати активними учасниками цієї масштабної ініціативи. У ці дні кожен повинен в особливий спосіб відчути потребу примирення і зцілення ран поділу між християнами, а також просити в Господа дару порозуміння та єдності Церков».

Також 22 січня в Україні відзначають свято Соборності. В цей нелегкий час воєнного лихоліття потреба єднання і співпраці стає першочерговим завданням для кожного українця. Тому організатори додають: «Спільною молитвою хочемо згадати з вдячністю тих, хто відстоює нашу свободу, а також попросити Всемилостивого Отця про мир та єднання українського народу. Чекаємо на Вас і на Ваших друзів! Молитва – це Ваш особистий вклад у єдність та мир».

Всесвітній тиждень молитов за християнську єдність триває з 18 до 25 січня під гаслом «Дай мені напитись» (Ів. 4, 7)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів