У Львові о 15.00 – акція «Відкриваємо наші серця»

13:17 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Як повідомляє в середу прес-служба міської ради, цей захід відбудеться в Національному академічному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької.

Щорічно 2 квітня проводять Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму. З цієї нагоди у Львові відбудеться акція «Відкриваємо наші серця».

Зустріч пройде в хоровій залі Львівського національного академічного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької з ініціативи Товариства «Родина Кольпінга» та БФ «Відкрите серце». Її початок – о 15 год. 

Керівник Товариства «Родина Кольпінга» Катерина Островська повідомила прес-службі міської ради з цього приводу: «Під час зустрічі ми хочемо донести до громадськості, що такі теми, як діяльність театру і питання людей з аутизмом, можна пов’язувати між собою. Адже, попри всю академічність та фундаментальне наповнення культурологічного значення театру в житті людини, важливою є участь у цьому житті людей з різними фізичними, ментальними можливостями, з особливим світосприйняттям.

Хочу зазначити, під час реалізації проекту «Університет третього віку» (для літніх) ми активно використовуємо ресурс театрального духовного збагачення для наших підопічних. Власне, ми вдячні за нагоду дарувати нашим підопічним можливість розвиватись й соціалізуватись завдяки театрам». 

Натомість виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин зазначив: «Приємно констатувати, що у Львові є організації, які зі застосуванням новітніх підходів у реабілітації займаються цим соціально важливим питанням, допомагають львів’янам із аутизмом, ведуть тісну співпрацю із закордонними фахівцями, де розроблені найновіші методики реабілітаційного процесу і зосереджені найкращі фахівці. Ми, як міська влада, радо вітаємо такі ініціативи громади у вирішенні соціально актуальних питань. Зі свого боку, хочу наголосити, що всіляко намагатимемось підтримувати розпочату справу у різний доступний нам спосіб, оскільки обмеженість бюджетних ресурсів спонукатиме нас до розвитку різнобічної співпраці». 

Довідка прес-служби міської ради:

Що таке аутизм? Це розлад, що характеризується нездатністю особи до взаємодії із зовнішнім світом і, як наслідок, порушенням соціалізації. Часто людина з аутизмом типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів є для неї трагедією. Цікаво зазначити, що інтелект в аутистів понижений далеко не завжди, нерідко виявляються так звані «острівці знання» - області, в яких здібності хворого досягають нормального, або навіть геніального рівня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів