У Львові нагадають традиційне українське весілля

14:09 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

Але шкода́, що не закликатимуть державу подбати про матеріальні передумови створення нових сімей...

У неділю, 15 вересня, у Львові, в Шевченківському гаю, вже п’ятий рік поспіль пройде фестиваль «Веретено». Повідомляючи про це, прес-служба Львівської міської ради додає: «Цьогоріч відроджуватимуть українське весілля».

А якщо конкретніше, то етнографічні колективи автентично відтворюватимуть весільні обряди наших предків. Натомість сайт Музею народної архітектури і побуту у Львові інформує про програму V Фестивалю автентичного мистецтва «Веретено»:

12.30

Весільна брама. Зустріч музикантами учасників Фестивалю.

12.45

Святкова хода учасників фестивалю.

13.00

Урочисте відкриття фестивалю.

13.15- 18.00

Весільні обрядові дійства від народних фольклорних колективів («Вінкоплетини», «Зустріч перезвів», «Розчісування коси», «Обряд понеділка», «Нанашкування», «Пропій») – весільні забави та розваги від старости та старостіни – Автентичні танці – Майстер-класи – «Пролька-вальс» – Весільне частування короваєм –Презентація виставки весільної обрядовості –Показ колекції стилізованого весільного одягу.

Упродовж свята відбуватимуться майстер-класи з виготовлення весільної обрядовості. Та хоч спроби відродити традиційне українське весілля можна, звісно, лише вітати, все ж шкода́, що його учасники не закликатимуть державу подбати про матеріальні передумови створення нових сімей – нові робочі місця для молоді. Бо без цього фундаменту весілля стане розкішшю, доступною далеко не усім...

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів