У Львові надрукували книгу для незрячих дітей

12:15 11 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Книгу «Шапочка і кит» отримають школярі, які навчаються за програмою інклюзивної освіти у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій, Волинській, Тернопільській, Вінницькій та Херсонській областях.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 11 вересня: «Працівники ресурсного центру Львівської політехніки надрукували для незрячих дітей всієї України шрифтом Брайля 50 примірників книги Катерини Бабкіної «Шапочка і кит». Це видання вже розійшлось у всі без винятку обласні центри України, поповнюючи фонди обласних і міських бібліотек, спеціальних шкіл-інтернатів». 

Керівник Ресурсного центру Оксана Потимко розповіла: «Звичний тираж книг брайлем складає від двох до 15 видань, зрідка за державні кошти друкують тираж 50-120 примірників. Тому вклад громадської організації осіб з інвалідністю у справу адаптації творів брайлем для незрячих дітей є очевидним».

У міськраді також запевнили: «Книгу «Шапочка і кит» адресно отримають також школярі, що навчаються за програмою інклюзивної освіти у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій, Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Херсонській областях. Організатором проекту є Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів - УСІ», який активно публікує літературу шрифтом Брайля і постачає її в кожну область України.

«Тексти для друку надає «Видавництво Старого Лева», з яким організація тісно співпрацює вже кілька років поспіль. Фінансовим партнером друку стала БО «Фонд родини Нечитайло», а принтер для друку надав МБФ «Давай допоможемо», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів