У Львові – традиційно масштабне святкування Різдва (три відеосюжети)

21:22 7 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tourdelviv.lviv.ua

Тележурналісти засвідчили величезний наплив туристів.


Відео: 5 нанал

Про це повідомляє сьогодні, 7 січня, «ТСН.ua». Натомість «5 канал» інформує у вівторок:

«Традиційно масштабно святкує Різдво Львів – як містяни так і численні туристи із задоволенням беруть участь у численних заходах, що їх влаштовують у середмісті - там і вертепи, колядки, пампухи, різдвяні шопки – усе те, що несе радість та створює неповторний святковий настрій.

Це львівський вертеп. Окрім традиційних персонажів – Марії, Йосипа, ангелят і царя Ірода – тут і воїни Української повстанської армії.

У ролі ж чортенят – представники НКВС. Молодь каже, у такий спосіб демонструють боротьбу за незалежну Україну.

Площа Ринок просякла сумішшю ароматів. У місті стартувало сьоме свято пампуха. Пончики – українські, американські, німецькі. Є солодкі – з маком, джемом, пудрою та шоколадом та солоні смаколики.

Олександра Харченко: «Дуже смачні пампухи, в Дніпропетровську таких не роблять. Тому ми дуже щасливі. Це зі згущеним молоком та з маком».

Христина Гнатишин: «Дуже великий попит. Різдво, перший день Різдва. Свято. Дуже багато туристів. І пампушки розходяться на УРА».

За підсумками організаторів, торік на святі з’їли п’ятдесят тисяч пампухів. Цьогоріч очікують: осилять більше і таким чином встановлять новий рекорд із поїдання пампушок.

Тетяна Пилипець, «Пані Пампухова»: «Пампушок, як і кутя, є найдавніша різдвяна їжа. Якщо кутя сакральна, смакує саме в святвечір, саме в колі своєї родини. То пампушок це така страва, це десерт яким можна ділитися».

Торік у період від Нового року до Водохреща Львів відвідали двісті тисяч туристів. У міській раді сподіваються – цьогоріч людей буде більше не дивлячись на революційні події у країні. Здебільшого місто відвідують люди із Східної України, Польщі, Росії та Німеччини.

Турист: «Дуже красиве місто. Тут притримуються таких традицій, що у нас таких немає. Я з Кривого рогу. Ми тут по роботі. І я дуже радий, що в цей період ми тут працюємо».

Донетчанин: «Ми приїхали з Донецька і дуже-дуже нам тут подобається. Красиво, добрі люди і святкова атмосфера».

Марічка Кужик, «5 канал»: «Різдво перетворила Львів у містерію. Старовинні вулички переповнені туристами. Триватимуть святкові заходи у місті Лева аж до Йордану».

Як інформував «ЩЛ», 7 січня у Львові відкрили живу шопку, до 22:00 триватиме етновечірка просто неба з конкурсами та народними забавами, 7 та 8 січня – колядки у Львівському «Шевченківському гаю», 7, 8 та 9 січня у Львові – «Свято Пампуха», а під час нього – вертепи, завтра святкування Різдва у Львові розпочне о 13:00 хода звіздарів, о 14.30 стартує колядково-вертепне дійство, а о 17.00 – спільна коляда, натомість на Євромайдані у Львові виступатиме «Піккардійська терція», в Опері покажуть «Чарівне кресало» й «Лускунчик», а на площі перед нею о 17:00 – хоровий флеш-моб «Львів колядує».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів