У Львові експонують виставку з півдня України

10:00 15 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

У виставковій залі Львівського музею історії релігії відкрилася виставка «Кам’яна Могила. Реінкарнація».

Її привіз до Львова на експозицію Музей історії міста Кам’янського. На виставці представлені твори трьох художників, членів Національної спілки художників України – Аатолія Фурлета, Сергія Лаушкіна, Олександра Чегорки. Кожен із них працював у своєму жанрі, але всіх їх об'єднала одна тема – світ Кам’яної Могили.

Кам’яна Могила (степовий пагорб) – витвір природи, що зберігся на півдні України, – своєрідний храм, який об’єднує три світи: небесний, земний та підземний. І цю роль пісковиковий пагорб виконував багато тисячоліть. 

Здавна ці місця приваблювали до себе дослідників. Не оминають їх сьогодні і художники, намагаючись віднайти відповіді на приховані в надрах Кам’яної Могили сакральні таємниці. Саме після її відвідин митці намагалися передати ті емоції, які пережили там.

Директор Музею історії міста Кам’янського Наталія Буланова відзначила: Це спроба художньої реконструкції духовного простору Кам’яної Могили через особливі енергоінформаційні  потоки, своєрідна реінкарнація, або перевтілення, давніх знаків і символів у модерному контенті українського мистецтва». 

Про це повідомили сьогодні, 15 лютого, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів