У Львові до 30 квітня триватиме благодійна виставка на підтримку мобільного шпиталю імені Пирогова

17:05 25 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/«День»

У залах Національного музею імені Андрея Шептицького розгорнуто експозицію «Ікони на ящиках з-під набоїв: мистецтво, що перетворює смерть на життя».

У київській газеті «День» повідомили сьогодні, 25 квітня:

«У Львові триває благодійна виставка на підтримку мобільного шпиталю імені Пирогова. Експозиція, розгорнута у залах Національного музею імені Андрея Шептицького, має назву «Ікони на ящиках з-під набоїв: мистецтво, що перетворює смерть на життя».

У ній – образи авторства двох поколінь однієї родини художників із Києва – Наталії Волобуєвої, Софії Атлантової  та Олександра Клименка. В одному з інтерв’ю О. Клименко зізнавався, що відчуває запах гарі і пороху, коли пише лики на дошках, які друзі привозять йому із фронту.

Як зазначено на сторінці музею у «Facebook», «пройшовши крізь пекло (Піски, Дебальцево, адже більшість дощок привезені саме з фронту), фрагменти ящиків повернулися у мирне життя іконами, з яких в нас вдивляються очі Спасителя, Богоматері та святих, пробуджуючи найцінніший дар людської душі – милосердя». Виставка має глибоко символічний характер: перетворення смерті (набої, міни, снаряди, які зберігалися в ящиках) через мистецтво (ікони та артоб’єкти) на життя (медицина, що рятує та зцілює).

Експозиція у Львові буде розгорнута до 30 квітня. Організатори виставки закликають львів’ян прийти до музею (проспект Свободи, 20) і придбати ікону – кошти від продажу робіт підуть на потреби Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, який надає допомогу військовим та цивільним у зоні проведення АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів