У Львові буде благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»

16:15 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» пройде у Львові під гаслом «Вийди на зустріч…».

У прес-службі Львівської міськради повідомили в середу, 24 квітня: «5 травня у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) відбудеться щорічний благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом». Цього разу це особливе дійство буде у рамках Дня міста. Вже водинадцяте фестиваль організовує БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ. Організатори запрошують долучатися волонтерів та усіх охочих до участі».

Директор БО «Фундація Духовного Відродження», диякон Ігор Колбасюк, зазначив: «Це вже одинадцятий фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», і він, як і всі наші заходи, є благодійним. Усі кошти, які ми вилучимо під час цього фестивалю, підуть на соціальне служіння нашої церкви. Це основне, чим займається «Фундація Духовного Відродження». Цього року ми обрали чотири  основні напрямки: праця з нечуючими, праця з католицькою освітою, праця з молоддю, підтримка хірургічного відділення шпиталю Андрея Шептицького, який, на жаль, зараз закритий. Ми допомагаємо його відкрити».

Ігор Колбасюк також розповів: «Наш фестиваль є дуже унікальним, бо поєднує і творчість львівських музикантів, і народні традиції, і нашу культуру. І це все відбувається в рамках благодійності. Бо творячи благодійність – кожен може пожертвувати свої кошти, свій час, свої сили. Усі ми покликані до благодійності, і у цей Світлий тиждень ми можемо не просто побути вдома, а вийти зі своєю родиною, з друзями, і посвяткувати в добрих традиціях»

«У програмі цьогорічного фестивалю – архиєрейська літургія з перекладом жестовою мовою, з 14:00 до вечора традиційно лунатиме концерт за участі українських відомих українських музикантів. Виступатимуть відома львівська співачка Соломія Чубай з гуртом «Джалапіта», гурт «Дико Brass», гурт «Popry vse», «ХАС» та усі охочі заведуть Кривого танця з Софією Фединою», – поінформували також у міськраді.

Співкоординатор фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом» Марічка Бедрій зазначила: «Ми хочемо з традиціями вийти назустріч традиціям. Шевченківський гай – майданчик, переповнений традиціями. Великоднім фестивалем, забавками, гаївками ми хочемо вийти туди у святкові дні. У нас буде 11 майданчиків, а родзинкою стане Великодній забіг. Кожен зможе знайти для себе цікавий майданчик — наприклад, серед них буде молодіжний, дитячий, сімейний майданчики. Також діятиме інтелектуальний майданчик, де виступатимуть спікери, такі як Тихон Кульбака, Тихон Підлісний, які будуть ділитися своїм досвідом і думками. До забігу зможуть долучитися всі. Буде і звичайний забіг, і дитячий. Для того щоб бігти, потрібно лише зареєструватися».

«Діятимуть до 15 різнопланових майданчиків. Цьогорічною особливістю буде Великодній пробіг, який залучить присутніх до спортивного драйву. Не бракуватиме і творчих ноток. Усі охочі зможуть навчитися розписувати пряники, створювати віночки з лози, відкриють для себе незвідані грані писанкарства. Серед спікерів інтелектуального майданчика буде засновник Духовно-психологічної порадні – отець Тихон Кульбака, керівник програми «Етика-політика-економіка» в УКУ Юрій Підлісний. Окрім того всі охочі зможуть долучитися до молитви TAIZE. Діятиме дитячий майданчик із забавами та аніматорами. Традиційно будуть гаївки і благодійна лотерея», – розповіли також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів