У Львівському Палаці мистецтв відкрили виставку «Весняний салон»

12:36 28 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

На вулиці Коперника, 17 представлено творчість художників, керамістів, майстрів скляної справи, графіків і скульпторів.

У Львові відкрили «Весняний салон». Експозицію, за традицією, розгорнуто у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17), і це щорічна виставка, участь у якій беруть члени львівського осередку Національної спілки художників України.

У залах палацу представлена творчість художників, керамістів, майстрів скляної справи, графіків і скульпторів. Мета заходу – демонстрація стану сучасного професійного мистецтва Львова, також – відродження і продовження традицій художніх салонів. 

Кожного року у «Салоні» беруть участь до двох сотень професійних митців. Визначатиме найкращі твори не професійне журі, а публіка.

Відвідувачі «Салону» мають можливість заповнити спеціальну анкету і назвати вподобаний твір, відповідно – автора. Оглянути твори й заповнити анкету можна до 26 квітня.

Підбиття підсумків і нагородження переможців «Весняного салону-2015» відбудеться під час урочистого закриття заходу. Найкращі з кращих, згідно з уподобаннями глядачів, отримають статуетку покровителя мистецтва – святого Луки, зображення якого, до речі, прикрашає фасад Палацу мистецтв.

Про це повідомила сьогодні, 28 березня, київська газета «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів