У львівському храмі виставлено унікальну реліквію – оригінал Нерукотворного Образу Ісуса Христа

09:28 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, паломників просять не брати в Собор Святого Юра фотоапаратів, великих валіз і тих речей, які можуть привернути увагу і насторожити представників безпеки.

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що сьогодні, 30 січня, до Львова з особистої захристії Папи Римського привезли унікальну реліквію – оригінал Нерукотворного Образу Ісуса Христа. У повідомленні також зазначено:

«Відсьогодні до 15 лютого святиня буде виставлена до почитання у Соборі Святого Юра. Сьогодні о 18.00. Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав, у співслужінні з владиками Священного Синоду УГКЦ, звершить Вечірню, після якої відкриють доступ до привселюдного почитання Нерукотворного Образу Господа нашого Ісуса Христа. 

Умови виставлення оригіналу Нерукотворного Образу вимагають посилену охорону. Тож закликаємо усіх, хто збирається відвідати Собор Святого Юра, не брати із собою жодних зайвих предметів, великих валіз чи будь-чого, що могло б зашкодити безпеці людей і реліквії. канцлер Львівської Архиєпархії УГКЦ, отець Сергій Ковальчук, розповів також:

«Весь процес приготування тривав фактично 2 роки, але зовсім нещодавно ми отримали позитивну відповідь і підписали договір. Ватиканська сторона добре розуміє, в якому стані є зараз Україна, які тут є небезпеки, але все ж таки з благословення Святішого Отця нам надано цю реліквію.

Образ прибуде в Україну і знаходитиметься тільки в Соборі Святого Юра, оскільки це умова угоди. Ми не маємо права перевозити цей образ деінде.

Тому Собор Святого Юра буде відкритий для всіх, хто хоче прийти і вшанувати реліквію. З образом прибуде представник Ватикану, який контролюватиме весь процес перевезення та встановлення реліквії».

У храмі суворо забороняється фотографувати реліквію, знімати на камери чи в будь-який інший спосіб фіксувати Нерукотворний Образ. Прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ, капелан Львівської міської ради, о. Павло Дроздяк, повідомив із цього приводу:

«Журналістам можна буде фотографувати лише загальні панорамні речі в розширенні 500 пікселів. Що стосується всіх, хто відвідує святиню, то забороняється будь-яке фотографування, знімання реліквії.

За звичайних обставин ми не забороняємо ті речі, але умови договору такі, що недопустимо потрапляння на святиню жодного прямого світла. Перед тим, як Ватикан дав дозвіл, були попередні запити про те, з якого матеріалу збудований храм, яке перекриття, скільки є аварійних виходів, особливі температурні умови.

Тобто, ми озвучили абсолютно всі найдрібніші деталі, для того, аби Ватикан впевнився у безпеці реліквії.  Такий великий рівень безпеки необхідний, бо це є оригінал, а не копія. 

Тож закликаємо всіх вірних: залишіть свої фотоапарати вдома або в транспорті, не беріть їх зі собою в Собор Святого Юра. Також ми ласкаво просимо під час візиту до собору не брати з собою великих валіз, тих речей, які могли б насторожити і в будь-який спосіб привернути увагу представників безпеки, які будуть наглядати за святинею.

Біля пам’ятки буде цілодобова озброєна охорона, що є прописано в умовах договору і страхової компанії. Ми мусимо звертати увагу на такі речі, адже для Ватикану ми є обличчям України».

Своєю чергою, в.о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко зазначив: «Ця унікальна подія, яка ознаменує наше місто цієї п’ятниці, є надзвичайно важлива не лише для мешканців міста, а й загалом для всієї країни, адже до Львова прибуде святиня, одна із небагатьох, яка безпосередньо пов’язана з життям Ісуса Христа. Якщо говорити також про духовний контекст цієї події, то для мешканців міста зараз є дуже важливою духовна та моральна підтримка в таких формах. А присутність святинь безпосередньо пов’язана з людьми, адже гармонізує їхню духовність.  Щодо організаційних речей, то спільно з Церквою і з іншими службами міста ми пропрацювали заходи безпеки: з міліцією, Державтоінспекцією, СБУ, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, медичною службою міста».

Для журналістів буде окрема зона. Духовенство просить про належний пристойний вигляд працівників медій, бо це реліквія світового значення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів