У Львівській міськраді оприлюднили програму зимових свят

14:10 5 грудня 2016 р.

Відкриття новорічної ялинки відбудеться 18 грудня перед Оперним театром.

Про це повідомили сьогодні, 5 грудня, в прес-службі Львівської міськради. А представник управління культури ЛМР Богдана Брилинська зазначила: «У нас цього року гасло зимових свят – «Твоє Різдво у Львові». Щоб кожен відчув своє індивідуальне свято».

За її словами, відкриття центральної ялинки, яка сягатиме близько 20 метрів у висоту, відбудеться18 грудня. А привезуть її в понеділок, 12 грудня, з Дрогобицького район. Комплексне встановлення ялинки становить 116 тисяч гривень. Причому її прикрасять дерев’яними іграшками, які традиційно виготовлені яворівськими майстрами.

Далі свята продовжуються встановленням Дідуха і заходами в районах. Зокрема, 15 січня – на Левандівці та Рясному.   Новинка цього року – унікальне святкування Нового року на площі Ринок: джаз-вечірка та проектування новорічного відліку часу на Ратуші.

Заступник директора з питань розвитку Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького Христина Мисак відзначила: «Уже третій рік поспіль Парк культури долучається до зимових святкувань в місті. Цього року зимовий парк розпочався вчасно, тому дітки вже катаються. Минулого року ми вперше проводили Новорічну вечірку просто неба. Було дуже багато відвідувачів, були гарні відгуки. Відповідно, цього року буде вдруге. Цьогорічна вечірка відбудеться більш масштабно, тому що ми це робимо із партнерами «Радіо Люкс». Будуть ді-джеї з Люксів, будуть запальні ведучі. Також працюватиме ярмарок, де можна буде покоштувати гарячі страви та напої. Також готуємо декілька сюрпризів».

Натомість медіа художник та автор світлових інсталяцій Альберт Врубель розповів: «31 грудня з 23.30 до першої години ночі 1 січня ми запустимо світлове шоу. Шоу розпочнеться маленьким розігрівом, далі ми зустрінемо Новий рік і з 00.00 до 01.00 ми будемо проводити вечірку і всі візуальні ефекти будуть зображені в 3D. Усім охочим роздадуть спеціальні окуляри і кожен зможе побачити зі сторони балкону міського голови шоу. Якщо хтось матиме бажання провести відлік перед Новим роком в центральній частині міста на площі Ринок, то це буде ідеальне місце».

Особливий подарунок мешканцям та гостям міста на Різдво готує театр імені Лесі Українки –  «Різдвяні чудеса в театрі Лесі». Цьогоріч вперше для святкування будуть задіяні дворики театрів. В усіх міських театрах діятиме особлива Різдвяна програма. Будуть ставити вистави і до Миколая, і на саме Різдво.

Художній керівник театру Першого академічного театру для дітей та юнацтва Юрій Мисак зазначив: «Якщо говорити про дворик і про усі цікавинки, які відбуватимуться в нас, то однією з цікавинок буде відеомапінг в подвір’ї нашого театру на різдвяну тематику. А опісля буде одна з прем’єр вистави «Подорож до Різдва». Також буде ряд вистав до Дня святого Миколая».

Натомість художній керівник театру Лесі Українки Павло Ар’є повідомив: «Наша програма проходитиме не лише в дворику театру Лесі Українки, але і на малій сцені театру. Програма розрахована і на дітей, і на дорослих. Вона буде складатися з двох блоків. Денний блок буде цікавий для усієї родини. І другий блок буде для дорослих. Ми хочемо музичні твори, колядки зробити на новий лад».

Традиційно 6 січня на площі Яворського встановлюватимуть різдвяного Дідуха. Дідух є основним символом Різдва. Центром міста пройде святкова процесія, лунатиме коляда.

А на території Музею народної архітектури та побуту відбудеться традиційне вертепне дійство «Різдво в Гаю». Тут можна буде  потрапити в атмосферу давнього села, де хатки сповнені сімейним затишком, де у колі рідних по духу людей звучить дзвінка коляда у сяйві різдвяних звізд. Упродовж двох святкових днів можна побачити виступи вертепів, колядування творчих колективів міста, «Святкову ходу звіздарів» центральними вулицями Львова, представлення Різдвяних звізд, взяти участь у зимових іграх та конкурсах, українських забавах та традиційних народних танцях, а також покататися на санях під час екскурсійної подорожі.

Директор Музею народної архітектури та побуту Роман Назаровець зазначив: «Заходи в Музеї народної архітектури та побуту розпочнуться 12 грудня і це буде розважальний квест. Ми вперше маємо такий захід в нашій програмі. Вона включає в себе 3 екскурсії і буде починатися о 18.00, 19.00, 20.00. А також 17, 18, 19 грудня в нас буде театралізована екскурсія до хатинки Миколая. Тривалість екскурсії 2 години і розпочинатися вона буде о 10.00, 11.00, 12.00 та 13.00. І 20 січня ми робимо безкоштовну екскурсію для дітей воїнів АТО. Також традиційним заходом в нас буде разом компанією Дік-Арт «Різдво в гаю». Усі святкування проходитимуть 7, 8, 9 січня, з 12.00 до 18.00».

З усією програмою святкувань можна ознайомитися на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів